Menú

dimecres, 5 de maig del 2010

Cinema: Iron Man 2

Ahir a primera hora de la tarda vaig anar a veure Iron Man 2, no volia esperar més i que la retiressin de les sales més grans dels cines. Una pel·lícula com aquesta s'ha de veure en una pantalla ben gran i amb una potència de so que faci tremolar el terra. 


I bé, la vaig veure i em va agradar força. He de dir que el personatge de l'Iron Man no és el que més domino de l'Univers Marvel, però això no vol dir que no m'interessi. A més, arran de la pel·lícula m'han tornat a venir ganes de llegir més coses d'ell. Si el conegués més segurament hauria gaudit del film com només els autèntics seguidors ho poden fer: des de la perspectiva de l'espectador que sap que la història "oficial" no és així, però que malgrat les adaptacions pel bé de l'interès cinematogràfic, que impliquen el reordenament dels fets i la invenció d'uns altres, l'essència d'Iron Man no es perd. 

Aquesta seqüela, dirigida com la primera per l'actor i director Jon Favreau (que torna a fer el paper de Happy Hogan, l'amic d'en Tony Stark), segueix el camí de la primera i ens mostra un Tony Stark (Robert Downey Jr.) que gaudeix de l'admiració de tot el planeta i veu com, ara més que mai, ningú no li pot dir res sobre la vida excèntrica que porta, ja que ha aconseguit la pau mundial. 


Com era d'esperar, el govern dels Estats Units no veu amb gaire bons ulls que un milionari passi la mà per la cara al sector públic en temes de Defensa, i li busca les pessigolles. Però els problemes aviat se li multiplicaran, al director d'Indústries Stark: mentre veu com fer d'Iron Man li està escurçant la vida, un misteriós i lleig enemic, l'Ivan Vanko (Mickey Rourke), es vol venjar d'ell en la forma de Whiplash per un motiu que ja ens explicarà.


Una altra novetat del repartiment, sumant-se a la ja coneguda Gwyneth Paltrow (que repeteix fent de Pepper Pots, la mà dreta d'en Tony Stark), és la Scarlett "Mare de Déu Senyor" Johansson, que interpreta la Natasha Romanov o Black Widow. El seu paper no és gratuït, ja que juntament amb en Samuel L. Jackson, que apareix aquí i continua el seu rol de Nick Furia començat a la primera Iron Man, serveix d'enllaç amb la futura pel·lícula de The Avengers.
Aquest és un punt molt interessant per als seguidors dels còmics, ja que després dels films del Capità Amèrica i en Thor aquests personatges es reuniran amb l'Iron Man, en Nick Furia i la Black Widow a The Avengers (i no sé si també hi haurà en Hulk, doncs a la pel·lícula del Gegant de Jade —la versió protagonitzada per l'Edward Norton— hi va aparèixer breument en Tony Stark, cosa que de fet ja li anava bé per promocionar la seva pròpia pel·lícula).


Una altra interessant aportació de la pel·lícula és el personatge d'en James Rhodes, que es posa un dels prototips de l'armadura i esdevé en War Machine, un secundari habitual als còmics del Venjador Daurat que jo, per cert, no coneixia ni per casualitat, ja he dit que no dominava gaire d'Iron Man. Com a curiositat, l'interpreta en Don Cheadle en substitució d'en Terrence Howard, que per diferències amb la productora va abandonar el projecte i va trencar aquesta continuïtat facial amb la primera part.

En resum, una pel·lícula amb molta acció espectacular, que va agafant ritme a mida que avança, els únics punts febles de la qual són discutibles i excusables: les referències a la història d'Iron Man (com ara el tema de l'alcoholisme) i al futur creuament de col·leccions ja comentat poden fer que alguns espectadors es perdin una mica perquè les podrien trobar desconcertants (sobretot em refereixo al tema The Avengers), però per altra banda són al·licients per als espectadors més experts. 


L'altre punt feble és el mateix de sempre amb aquestes sagues: la segona part no sorprèn com ho va fer la primera, però és llei de vida. Molt recomanable, doncs, per als seguidors del personatge i de les pel·lícules de superherois. Personalment, trobo admirable com s'ho estan fent per acabar unint diverses franquícies, i és curiós que no s'estigui aconseguint amb l'Univers DC (de moment l'únic que els surt bé és el rellançament d'en Batman), que pertany completament a Warner Bros., mentre que amb Marvel en principi hi havia d'haver més problemes perquè són diverses les productores que tenen repartits els drets de les pel·lícules dels personatges. Total, que no us decebrà. I ESPEREU-VOS FINS AL FINAL DELS CRÈDITS!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails