Menú

dimecres, 11 d’abril del 2012

Adéu a Takeshi Aono, la veu d'en Satanàs Cor Petit i el Totpoderós

Ens ha deixat l'actor japonès de doblatge Takeshi Aono, que segurament no era dels més coneguts per a nosaltres, si és que n'hi ha cap que ho sigui, però que havia fet la veu de molts personatges, entre els quals en Satanàs Cor Petit Gran Rei dels Dimonis i la seva contrapartida bona, el Totpoderós, en versió original.


Són personatges de Bola de Drac, suposo que no calia dir-ho, però el senyor Aono tenia un llarg currículum al món del doblatge, que inclou moltes produccions animades, però també videojocs, on era especialment conegut per haver posat la veu al Dr. Wily, la nèmesi d'en Megaman, al Megaman 8 i al Megaman X4



Però aquest és el seu paper més important, com dèiem, per a nosaltres, encara que estiguem acostumats a sentir Bola de Drac en català. A banda d'aquest paper també va fer, entre molts altres, el de Shiro Sanada a Space Battleship Yamato, el de Rihaku a El puny de l'Estel del Nord, uns quants a GeGeGe no Kitarô, uns quants també a Kiteretsu, el cosí més llest d'en Nobita, el Rei de les Cartes a Ranma 1/2, diversos a Shin-chan, l'Ull de Falcó a One Piece (paper heretat).

També era especialment conegut pel seu paper de Tomozô Sakura a Chibi Maruko-chan, un altre d'heretat però que va dur a terme entre 1995 i 2010, any en què les complicacions en una operació coronària el van obligar a retirar-se. I per a nosaltres també és important aquest (aneu al minut 13):


En Hadler a Fly, la mítica sèrie basada en l'univers Dragon Quest que originalment es diu Dai no daibôken.

En Takeshi Aono moria dilluns 9 d'abril als 75 anys (76, segons algunes fonts) a causa d'un aneurisma i deixa un enorme llegat de papers no protagonistes, però sí disseminats per una gran quantitat de sèries d'anime, OVA, pel·lícules, videojocs i fins i tot pel·lícules nord-americanes (tant de dibuixos com d'imatge real). Descansi en pau.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails