Menú

dimarts, 5 de març del 2013

La bufetada d'en Batman a en Robin

La definició de la paraula "meme" (o "mem") és complicada, però aplicada a internet es refereix a una idea que es transmet ràpidament a través de les xarxes socials i que la gent acostuma a modificar fins a l'extenuació. 

Doncs bé, una d'aquestes idees em va cridar l'atenció fa temps i l'he vist evolucionar, i com que té relació amb els temes de Cementiri de Pneumàtics en parlaré tot seguit.


De fet ja fa uns anys que circula, i consisteix en una frase que comença a dir en Robin, que irrita en Batman i s'endú una bona plantofada a la cara. Certament són idees divertides, com aquesta pregunta sobre què li regalaran a en Batman els seus pares, que rep la resposta més adequada.


També n'hi ha de polítiques...



O aquesta musical, que m'ha fet molta gràcia...



També tenim aquesta, una referència a l'aclamada trilogia cinematogràfica de Batman dirigida per en Christopher Nolan, que es va estimar més centrar-se en els primers anys de carrera del Cavaller Fosc, encara que aquí no es fa servir directament la vinyeta original.


Aquest mem també és graciós, però fa referència a les suposades relacions homosexuals del Duet Dinàmic que ja vaig deconstruir en aquesta entrada, i també està invertida respecte a les que hem vist. O és a l'inrevés?


Perquè la vinyeta original és així, on en Batman parla primer i en Robin després, però per al mem era més divertit emmirallar-la. 

La història darrere d'aquesta escena la trobem al número 153 del còmic World's Finest, de 1965, una història alternativa (no direm "imaginària" perquè de fet totes les històries dels còmics de superherois ho són) on en Batman es va originar per tal d'acabar amb en Superboy, a qui considera responsable de la mort del seu pare, i en Robin li prega que ho deixi córrer, de manera que s'endú la famosa bufetada.


3 comentaris:

  1. Oh no sabía de dónde había salido el meme, gracias por explicarlo. A parte de eso, es uno de mis memes favoritos

    ResponElimina
  2. me too, jo tampoc sabia d'on venia, quina bona recerca!
    jajaja molt divertits els exemples que has posat. El musical l'havia vist amb el de "mossa, mossa..." que per mi va ser moooolt més "cansino" i quan vaig veure la vinyeta vaig pensar, "Sí, ben fet, Batman!" XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, per fi una persona a qui també li va cansar el "Se eu te pego" o com es digui! XD

      Però a mi em va cansar des de la primera vegada...

      Elimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails