Menú

dijous, 28 d’octubre del 2010

Lectures: Red Robin - Collision

Ara feia dies que tenia el bloc una mica abandonat, però és que tampoc no sabia de què parlar. Bé, sí, tenia ganes de parlar d'aquesta lectura, però per poder-ho fer primer l'havia d'acabar. Després dels esdeveniments relacionats amb la mort d'en Batman, es van encetar noves col·leccions nascudes del seu univers, i una d'elles va ser Red Robin, protagonitzada per en Tim Drake (o Wayne, un cognom que com a fill adoptiu podria haver començat a emprar fa temps però que és precisament ara quan li està trobant el gust), el tercer Robin de la història i, segons en Bruce Wayne, el millor que hi ha hagut. 


Mentre que el primer Robin, en Dick Grayson, va acceptar la mort d'en Bruce Wayne i l'ha gestionat a la seva manera, i per Gotham hi corre un nou Duo Dinàmic (la idea és que en Bruce Wayne pot morir, però en Batman no), en Tim, que també havia postulat per fer-se amb l'uniforme del seu mentor i pare adoptiu, va decidir que no podia acceptar la defunció del playboy milionari i es va posar a viatjar, en contra de l'opinió de tots els seus amics i aliats, per tal de trobar proves que demostressin que en Wayne continuava viu. 

Això començava al volum recopilatori The Grail, que contenia els cinc primers números de la col·lecció, i les sensacions ja van ser bones, però a Collision la història continua, i és que per tal de fer més exhaustiva la cerca en Red Robin (la nova identitat del que fins ara havia estat simplement en Robin) es va haver d'aliar amb el segon home amb més recursos de la Terra, que al seu torn és l'enemic més perillós del primer tot i que sempre l'havia volgut com a gendre. Estem parlant d'en Ra's al Ghul. 


Als primers cinc números, en Tim s'havia aprofitat de la força de la Lliga dels Assassins de l'immortal Ra's, amb la intenció d'acabar destruint-la des de dins quan ja no li fes servei, però la cosa no és tan fàcil. El cas és que s'hi emmerda més temps del que volia, perquè l'organització és atacada pel que es coneix com a Consell d'Aranyes, una trama que començava al volum anterior i que continua en aquest Collision, que recopila els números 6 a 12 de la sèrie, a més del 8 de la nova Batgirl, tots ells de 2010.


En Red Robin, després de les seves aventures pel món, torna a Gotham i s'enfronta precisament a les conseqüències d'aquest viatge, amb les vides de tots els seus amics i aliats, i els interessos del llegat de la família Wayne, en joc. És per això que, tot i que no es va sentir recolzat quan mostrava la seva convicció que en Bruce era viu, necessitarà l'ajut dels seus amics, el seu germà adoptiu i un parell de personatges amb qui encara hi ha estires i arronses, com per exemple la Batgirl, que com que té un paper destacat en l'arc que dóna nom al llibre fa que es produeixi un crossover amb la seva pròpia col·lecció i ens n'inclouen el número 8. Però paciència, perquè el segon recopilatori de les aventures de la Stephanie Brown no el veurem fins el mes de maig. 

També trigarem a veure com continua aquesta de moment trepidant i interessantíssima arrencada de Red Robin, que substitueix la finalitzada col·lecció en solitari que tenia abans en Tim Drake, Robin, considerada com la sèrie més llarga protagonitzada per un sidekick (ajudant adolescent), amb una durada de 16 anys (1993-2009), 183 números i 6 anuals, a més d'alguns especials. 


I és que la nova etapa, amb nova identitat superheroica inclosa, és ben bé això: la continuació més adulta de les aventures d'un personatge que, de tota manera, ja fa temps que s'havia vist obligat a madurar de cop per circumstàncies de la vida, més o menys com tots els que s'han posat la disfressa de Noi Meravella en algun moment, però en Drake és probablement el que s'ha pres més seriosament el paper. No li ha fet mai vergonya dur l'etiqueta d'ajudant d'en Batman, encara que hagués assolit la majoria d'edat. Ara que se n'ha independitzat per força no ha deixat del tot enrere aquella etapa, i el nom del seu alter ego, juntament amb l'acceptació progressiva del cognom Wayne i el paper de fill adoptiu, en són una prova.

Així, he pogut llegir un nou volum de Red Robin, m'agrada cada cop més i, igual que amb la Batgirl, trobo que han encertat tant amb la redefinició d'uns personatges que s'han hagut de fer grans de cop, com amb l'interès de les trames que els ha tocat viure. Pel que fa a l'edició, com és habitual en mi des de fa temps, he llegit l'americana, i en aquest cas no em sap gens de greu (de vegades sí perquè la de Planeta surt una mica abans o porta més material) perquè l'edició traduïda al castellà té un altre ritme, en entregues que recopilen els còmics de quatre en quatre (a més, van endarrerides mentre que en d'altres sèries van al mateix ritme) i que deixen les sagues tallades i ens obliguen a esperar el següent volum per tal de poder-ne llegir el final. Collision acaba d'una manera que enganxa (o més aviat és un cop d'efecte), però que al mateix temps sabem que no continuarà a Red Robin, sinó segurament a The Return of Bruce Wayne. Tot i així, encara falten uns mesets tant per a aquesta minisèrie d'en Grant Morrison com per al tercer llibre de la col·lecció d'en Drake.



6 comentaris:

  1. Vaig veure el comic a la prestatgeía de la llibreria. Vaig estar dubtant de si comprar-lo. Finalment, m'has convençut...

    ResponElimina
  2. Home, sempre i quan hagis llegit el volum anterior (The Grail), aquest no et decebrà. Però no l'agafis sense haver llegit l'anterior. I si estàs seguint l'edició en castellà de Planeta... em sembla que de moment n'han tret dos volums, que comprenen els 8 primers números, de manera que no equivalen a aquest.

    En resum, si t'ha agradat com comença Red Robin, continua, que de moment van molt bé.

    ResponElimina
  3. Vaja, en el seu dia no vaig demanar els TPB ianquis al Previews (i no m'havia assabentat de l'edició en castellà).

    Apa, a la llista de "to read" a Goodreads(http://www.goodreads.com/) i ja caurà tard o d'hora - tot i que, tal i com està el dólar, potser val la pena espavilar :-)

    ResponElimina
  4. Commutador, et surt més a compte comprar-los als EUA que al Regne Unit? Amb enviament inclòs? Jo els compro d'una botiga britànica en línia on no cobren enviament, sempre tenen descomptes i a més pots triat l'edició original de la DC o la britànica, que de fet tenen el mateix text.

    Et posaré un exemple: el volum d'en Batman "Life After Death" (692-699) ha sortit alhora allà i aquí. En anglès (edició DC) m'ha costat 10,72 euros portat a casa des d'Anglaterra i l'edició espanyola val 17,95. L'edició americana té un paper de qualitat que fa que el volum ocupi menys, fins i tot tenint en compte la tapa dura que l'espanyola no té. L'elecció és clara!

    ResponElimina
  5. Jo els còmics en anglès els demano al Previews, i puntualment n'agafo algun que se m'hagi escapat directamnt a la llibreria (surt car, però, per bé que generalment meés barat que l'edició en castellà).

    Per Internet, fora d'Amazon (UK o USA depenent de quin em surti més barat en funció de com estan els tipus de canvi, i sempre amb enviament "standard"),on faig una o dues compres relativament grans a l'any, no m'he mogut encara gaire, tot i que m'han suggerit algunes botigues a la xarxa que haig de mirar... quan tinqui temps, que en aquesta casa va buscat! :-)

    ResponElimina
  6. Entesos... The Comic Book Depository...

    Prenc nota...

    http://elcommutador.wordpress.com/2010/11/05/drets-i-aplaudint-novetat-de-sinsentido-que-acaba-de-sortir-a-la-venda-asterios-polyp-den-david-mazzucchelli/

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails