Menú

dimarts, 27 de setembre del 2011

Què tenen en comú en Son Gohan, en Krilín i la Scarlett Johansson?

La pregunta us pot semblar d'allò més estranya, però no ho és tant. La Scarlett Johansson, en Son Gohan i en Krilín tenen una cosa en comú. Anem a pams: mireu aquest vídeo, sisplau, i escolteu-lo atentament. Soc conscient que és en castellà, però us asseguro que es tracta d'una actriu de doblatge que treballa en els dos idiomes i que és una de les veus habituals de l'actriu original.



M'encanta Lost in Translation. En fi, si encara us esteu demanant si m'he tornat boig o, senzillament, què coi és el que tenen a veure, podeu mirar aquest altre vídeo i, novament, escoltar atentament.



No cal ser un Toni especialista en identificar veus d'actors i actrius de doblatge per adonar-se'n, tot i que són dos registres diferents de la mateixa dobladora, la Joël Mulachs, habitual de cinema, sèries i publicitat i força reconeixible, però que fins que no va arribar Bola de Drac Z Kai amb els seus crèdits identificant les veus no havia relacionat amb en Son Gohan. Doncs sí, és ella. Una mateixa veu i dos efectes totalment diferents en mi. Però espereu, que falta la part d'en Krilín:


Una altra pel·lícula que, com la primera, m'encanta, i no només per ella. Match Point, d'en Woody Allen, que al DVD també es pot sentir en català (i llegir, que també duu subtítols en la nostra llengua). Com que no n'hi ha cap vídeo disponible l'he posat en castellà, però les veus són les mateixes. Bé, us sona aquesta sexi veu que pertany a la Marta Barberà, una de les habituals de la Scarlett?


Ja ho he dit: és la veu d'en Krilín! I no només ara amb el nou doblatge, no, aquesta és la veu de sempre d'en Krilín, des que va substituir la del desaparegut Francesc Figuerola, que l'havia doblat als primers capítols de Bola de Drac. Així doncs, la Scarlett Johansson i Bola de Drac tenen força relació.



2 comentaris:

  1. jejeje no he pogut escoltar els vídeos perquè estic a la biblioteca i no toca... però quan arribi a casa ho escoltaré.
    El problema de detactar aquestes coses és que després ja no veig igual als actors/actrius.. (no ho puc evitar!) a partir d'ara potser només veuré en Krilín quan escolti la Scarlett a Match Point! :)

    ResponElimina
  2. Caram, a mi m'encanta identificar-los! :)

    Però això d'en Krilín... és evidentíssim! L'actriu que li posa veu fins i tot va sortir a Nissaga de Poder! :P

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails