Menú

dimarts, 4 d’octubre del 2011

Lectures: Green Arrow - Into the woods

Després dels esdeveniments de Justice League: Cry for Justice i Justice League Rise and Fall, evidentment volia saber què passava amb un dels personatges principals d'aquells arcs argumentals, i alhora el meu segon superheroi preferit després d'en Batman. Per això em vaig comprar, com era d'esperar, el volum Green Arrow: Into the woods, que representa un nou inici per a l'Arquer Maragda malgrat que el rellançament de tot l'Univers DC el fa força innecessari. Però bé, és en Green Arrow i l'havia de llegir.


Com podeu veure a la portada, pertany a Brightest Day, la nova supersaga de DC ideada per en Geoff Johns i situada immediatament després de Blackest Night, però aquest cop no l'estic seguint, per diners i per espai (tots dos motius em duen a esperar la futura edició en tapa tova), i tot i així vaig pensar que podria llegir aquest volum, que inclou els números 1 a 7 del volum 4 de Green Arrow (agost de 2010 a febrer de 2011), sense problemes.


La idea de partida és que allà on es va produir la terrible destrucció de Star City per culpa d'en Prometheus (història vista a l'esmentat volum Justice League: Cry for Justice), a causa dels esdeveniments de Brightest Day hi ha crescut de la nit al dia un bosc, on està exiliat precisament l'Oliver Queen, que fa de vigilant de la zona. Pràcticament no surt a l'exterior i s'amaga del món després del que va passar. És en aquest punt on no acabo de trobar sentit a una cosa, que potser s'explica en algun número de la sèrie principal de Brightest Day: a Rise and Fall en Green Arrow va ser condemnat a no posar els peus a Star City, però aquí veiem com en Green Lantern, que li fa una visita, l'intenta convèncer de tornar i lluitar al costat de la Lliga de la Justícia. 


Deixant de banda aquest detall, la situació d'aquests còmics és la següent: en Green Arrow viu al bosc misteriós, on hi ha un arbre amb el símbol dels White Lanterns i on els poders dels personatges que en tenen no funcionen. Hi passen altres coses de difícil explicació racional que m'estimo més no esmentar per tal de no fer spoilers innecessaris, però n'hi ha prou amb dir que és ben bé el principi d'una nova vida per a l'Oliver, lluny dels seus éssers estimats (no hi apareixen la Black Canary, l'Speedy, en Connor Hawke ni en Red Arrow, naturalment, a causa dels esdeveniments recents) i amb temps per reflexionar sobre la seva vida i el que pensa fer d'ara endavant.


Per diverses circumstàncies ens trobarem el senyor Queen enfrontant-se al seu passat, veurem els traumes que té amb la mort dels seus pares i, casualment (bé, gràcies al guionista J. T. Krul), la persona que es fa càrrec de Queen Industries a través d'una OPA hostil és algú molt relacionat amb el seu passat: la Isabel Rochev, una excèntrica megalòmana que quan era molt joveneta va conéixer en el sentit bíblic (així ho diu ella mateixa) el pare de l'Oliver, de qui el nostre protagonista va treure els gens de la promiscuïtat.

Aquesta dona no només vol fer-se amb allò que considera seu (l'herència Queen), sinó que hi implanta un exèrcit privat d'homes vestits amb armadures tecnològicament avançades, que defensen l'empresa de la població indignada per com la nova direcció vol rebre part dels ajuts federals que haurien d'anar als necessitats després de la destrucció de bona part de la ciutat. Alhora veiem que té una aliada que es dedica a carregar-se importants personalitats de la ciutat conegudes per la seva corrupció, cosa que en Green Arrow, com a superheroi de còmic que és, no pot permetre.


Tot plegat dóna lloc a una història que poc a poc ens fa deixar de lamentar els evidents canvis en l'statu quo del personatge, i que és interessant perquè en Green Arrow s'enfronta al seu passat, s'hi reconcilia i troba la motivació per continuar exercint de superheroi, alhora que es guanya una nova enemiga que, en realitat, ja li tenia ganes perquè és el fill de l'home de qui ella es considerava autèntic amor. Potser semblen prou elements per fer remarcable aquesta nova etapa, però jo trobo a faltar la "família Arrow", i saber que hi haurà un reinici d'aquí poc... tampoc no contribueix a que em mori de ganes de llegir el proper (i últim) tom recopilatori, de subtítol Salvation, que inclourà els últims 8 números d'aquest breu volum 4.




1 comentari:

  1. Si no et fa res, em llegiré la ressenya després de llegir-me el TP que corre per casa - el darrer que compro en paper en paper: El Commutador està en època d'estalvi, ús bibliotecari i digitalització...

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails