Menú

dilluns, 26 de març del 2012

Lectures: Batman - Eye of the Beholder

Durant els darrers mesos han sortit uns quants volums recopilatoris amb més aventures d'en Batman i els seus aliats i enemics repartides per diverses col·leccions, però com que les dates de publicació d'aquests recopilatoris no tenen sempre gaire sentit ni estan planificades d'una manera ordenada (i, a més, m'espero fins que hi ha ofertes) ara feia temps que no ressenyava una lectura del Cavaller Fosc, però avui ho puc fer.


I parlaré de la lectura de Batman: Eye of the Beholder, que recopila els números 704 a 707 i 710 a 712 de Batman, que es van publicar individualment de gener a abril de 2011 i de juliol a setembre del mateix any. On són els dos números que falten aquí? Doncs a Gotham shall be judged, un volum que a banda d'aquests també conté el 22 de Gotham City Sirens i el 22 de Red Robin i que estic esperant que m'arribi.


No haver llegit aquests dos còmics es deu al que deia abans de les ofertes i sobretot l'ordre de publicació d'aquests llibres, però no afecta pas la lectura del present volum, on hi ha dos arcs argumentals de 4 i 3 parts respectivament i escrits i dibuixats per en Tony S. Daniel, que ja fa temps que s'encarrega de la col·lecció.

A la primera tenim la breu presència d'en Bruce Wayne, que dóna lloc a una escena entre els dos Batmans, el de Gotham (Dick Grayson) i el de sempre, en què el veterà renya el jove i li diu que controli la Catgirl, un personatge que abans es deia Kittyhawk, va debutar al 692 de Batman el desembre de 2009 (ha anat apareixent en petits papers des de llavors però confesso que no els recordo gaire a causa de la meva lamentable memòria) i respon al nom civil de Kitrina Falcone


És l'ajudant o sidekick de la Catwoman des que van tenir uns quants encontres, per tant és "dels bons" (entre cometes perquè ja sabem que la Selina Kyle i companyia es mouen a la frontera de la legalitat), però a cap dels dos Batmans no li fa cap gràcia que campi per la ciutat. Aquest problema és un dels pocs punts interessants del volum que he acabat de llegir recentment, perquè tant la primera història com la segona són més aviat mediocres.


A Eye of the Beholder, que dóna nom al volum, un Dick Grayson que ja fa temps que s'ha ajustat al paper de Batman (per desgràcia tot això canviaria amb el rellançament de DC de la tardor de 2011) s'ha d'enfrontar a un vell enemic, vell en tots els sentits, que busca una màscara que diuen que proporciona un poder inigualable. 

Aquesta saga presenta la Peacock, una superheroïna xinesa que va amb el seu germanastre Luki i que també vol impedir que la màscara caigui en males mans. En aquesta aventura el Cavaller Fosc s'enfronta al poderós enemic i de pas descobreix l'existència d'una antiga ordre que amaga l'esmentada màscara i amb la qual té relació un personatge de l'entorn d'en Bruce Wayne. 


Res que no hàgim vist abans, realment, i sense grans esdeveniments llevat d'un estrany petó que no s'explica gaire. Després del "salt" de dos còmics passem a Pieces, on veiem el retorn d'en Dues Cares, embogit per la desaparició de la seva estimada moneda de dues cares i víctima d'un estrany i complicat complot en què reapareix un personatge (no diré quin) del mític Batman: The Long Halloween


En totes dues històries, però sobretot en la segona, veiem la participació d'en Riddler (que va ser bo durant un període força llarg però que ja vam veure que es tornava a corrompre en recuperar la memòria) i la seva autoproclamada filla, anomenada Enigma, que forma part de l'Univers DC des que hi va debutar el 2006 al número 38 del volum 3 de Teen Titans

També hi veurem la família mafiosa de Gotham, els Falcone, que tenia força importància en l'esmentada maxisèrie d'en Jeph Loeb i en Tim Sale, i a la qual pertany precisament la Kitrina Falcone, que continua apareixent en aquests números però que curiosament no ho fa en qualitat de membre d'aquesta família, un parentesc que aquí és merament anecdòtic.


Pieces és una història que s'acaba ràpidament, que potser hauria d'haver durat més per tal d'explicar-se d'una manera més entenedora, i on en Batman pràcticament és un simple espectador i només intenta controlar el caos que provoquen dos dels seus dolents més llegendaris i la Màfia. Hi ha un parell de cops d'efecte, però en general i igual que Eye of the Beholder deixa una empremta fàcilment esborrable i crec que és el pitjor recopilatori de l'etapa d'en Tony S. Daniel a la col·lecció. Ep, no dic que sigui dolent, sinó d'aprovat alt o bé baix, res més.

Com a simpàtica curiositat, un dels còmics de capçalera sobretot per als fans d'en Dues Cares (el meu dolent preferit, per cert) és el Batman Annual 14, de 1990, que duu com a títol The Eye of the Beholder, però resulta que la història que conté aquest volum amb el mateix nom és la que no té entre els seus protagonistes en Harvey Dent. Curiós. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails