Menú

dimecres, 17 de juliol del 2013

Lectures: Earth 2 - The Gathering

Continuem amb el repàs de les noves col·leccions de l'Univers DC, sorgides del rellançament conegut com a The New 52. Noves col·leccions que amb el temps que ha passat no sé si es mereixen aquest adjectiu, però com que les segueixo en recopilatoris i aquests s'editen quan a DC Comics li sembla bé (i jo els compro quan estan a bon preu), no puc fer-hi més.


Avui és el torn de la col·lecció hereva de la JSA, la Societat de la Justícia d'Amèrica, que en comptes de conservar el nom ha passat a anomenar-se, tot emprant el nom de la seva pròpia dimensió, Earth 2, i comença amb aquest Earth 2: The Gathering, que comprèn els números 1 a 6 de la sèrie, corresponents al període de juliol de 2012 a gener de 2013

Sí, és una de les col·leccions de la segona onada, perquè The New 52 va començar, per a la gran majoria de còmics, la tardor de 2011, mentre que aquesta va arrencar força mesos després. Per tant, en aquest cas no es pot pas dir que sigui culpa meva parlar d'un primer recopilatori tan tard.


La història d'aquest univers paral·lel comença amb un flaixbac en què se'ns explica l'èpica batalla contra les forces d'Apokolips, que intentaven envair la Terra i que van ser aturats pels tres llegendaris superherois Superman, Wonder Woman i Batman, que hi van deixar la pell.

Al contrari del que passa al món de la JSA que coneixem de tota la vida, on aquestes tres icones de l'editorial s'inspiraven en herois més veterans, a Earth 2 és a la inversa: ells són els inspiradors d'una nova generació de superherois, alguns dels quals obtenen els seus poders precisament en aquests números i són versions rejovenides i força canviades de les versions ancianes (però encara guerreres) que coneixíem de sempre.


Un d'ells és el Flash de Terra 2, que també és en Jay Garrick però que en aquest cas és un jove acabat de graduar a la universitat, abandonat per la seva parella d'aquests anys d'estudi i segur que no té cap propòsit en aquest món, fins que el déu Mercuri, moribund, li dóna els seus poders i li permet córrer a la velocitat a què ens té acostumats aquest personatge en totes les seves encarnacions.


L'altre jove (més gran, això sí) que obté els seus poders en aquest primer volum és l'Alan Scott, un peix gros de la Gotham Broadcasting Company i, com ja vam explicar, reconvertit en homosexual, detall tractat amb molt de gust i que simplement dóna profunditat al personatge d'una manera ben natural i normalitzadora. Evidentment, és el Green Lantern d'aquesta versió de la Terra, i representa que és el més poderós dels nous superherois, tot recollint el testimoni del desaparegut Superman.

Encara que als còmics de DC habituals, situats a la que es coneix com a Terra 1, els veterans de la JSA i els herois joves comparteixen escenari gràcies a les famoses Crisis, aquí ens trobem clarament en un univers paral·lel, i ens ho diuen no només en mostrar-nos la mort de la gran Trinitat de DC, sinó també a través d'una breu escena protagonitzada pel Mr. Terrific de Terra 1, que ve a parar a Terra 2 sense saber com ni per què. Per si no havia quedat prou clar.


Suposo que és un fil d'on s'estirarà en el futur, però a The Gathering la trama és una altra. Presentats els personatges, s'uniran en enfrontar-se a l'amenaça que representa per al planeta l'arribada d'un Solomon Grundy també redissenyat, intel·ligent i molt més poderós que el que coneixíem: ara obté la seva energia en xuclar-la dels éssers vius, i derrotar-lo requereix que els dos herois esmentats, més un parell que se'ns explica que ja fa temps que volten i treballen per a un exèrcit mundial, posin a prova els seus límits.


Aquest "parell" d'herois que deia són l'Al Pratt, àlies Atom, i la Kendra Saunders, que no és sinó la Hawkgirl, habituals a les formacions de la JSA però pertanyents al grup de noves generacions de la societat des que es va rellançar la franquícia el 1999.

Un combat certament èpic i magníficament narrat per en James Robinson pel que fa al guió i la Nicola Scott com a dibuixant, que formen un equip excel·lent a l'hora de dur a terme aquesta història trepidant amb què s'obre Earth 2.


Ja veurem on ens porta tot plegat, però de moment tenim un llibre amè, sense cliffhanger al final del volum, que s'entén sense necessitat de conèixer els herois de la seva versió pre-The New 52 (però, com sempre, el fet de conèixer-los d'abans suposa un valor afegit) i de què pot gaudir qualsevol lector.

No sé si aquests personatges (i alguns altres amb papers més petits, com en Wesley Dodds / Sandman) s'acabaran unint als de la línia "oficial" de DC Comics —la mort dels seus Batman, Superman i Wonder Woman ho afavoriria perquè deixaria d'haver-hi redundància—, però si no ho fan trobo que funcionen perfectament per si sols. A més, Earth 2 ha generat una altra nova col·lecció que em crida l'atenció: World's Finest, protagonitzada per les versions de Terra 2 de la Supergirl i una Helena Wayne que aquí (ho veiem al principi del recopilatori) feia de Robin tot acompanyant el seu pare, en Batman, en comptes de ser la Helena Bertinelli/Caçadora.

  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails