Menú

dijous, 15 de maig del 2014

Lectures: Batman and Robin - Death of the Family

Continuem amb les ressenyes dels títols afectats pel crossover batmanià anomenat Death of the Family, i després de les parts dedicades a Batman i Batgirl toca parlar d'un recopilatori que m'ha decebut una mica, sobretot tenint en compte el personatge teòricament afectat i altres coses que sé que passen però que, per a sorpresa meva, no tenen res a veure amb aquesta saga.


Parlo de Batman and Robin: Death of the Family, que recull els números 15 a 17 de la col·lecció, a més del 17 de Batman (comú a tots els recopilatoris de totes les col·leccions d'aquesta etapa) i el primer Annual de Batman and Robin. Entre tots plegats van ser publicats originalment i de manera individual de desembre de 2012 a març de 2013.

Tal com passa amb els còmics dels altres aliats d'en Batman sota el títol de Death of the Family, aquí ens expliquen com ataca en Joker exactament el fill biològic del Cavaller Fosc, i ho fa quan en Damian el busca després del segrest del majordom Alfred a mans del Príncep Pallasso del Crim.


Com en tots els altres casos, en Joker immobilitza el nen (que, recordem, representa que no té més de 10 anys) amb una versió del seu famós gas i li diu el que ha dit a tots els altres: és una molèstia i un punt feble per a en Batman i si continua existint el Cavaller Fosc no podrà donar el màxim de si mateix i, per tant, els seus combats seran menys interessants.

En el cas d'en Robin, a banda de la tortura psicològica, el protagonista es troba també amb el que sembla que és el seu pare totalment drogat i transformat en un enemic letal amb qui haurà de lluitar, per força, en un combat a mort mentre en Joker s'ho mira i gaudeix.


Al número 17, ja fora de Death of the Family, tenim un interessant número autoconclusiu en què, després d'una altra dura jornada de "feina", en Robin, en Batman i l'Alfred se'n van a dormir i tots tres tenen malsons, però el final del còmic té un regust agradable i que ens deixa un somriure a la cara.

Tots aquests números, llevat evidentment del 17 de Batman, que ja vaig comentar quan tocava i que és de l'Scott Snyder i en Greg Capullo, són obra d'en Peter Tomasi com a guionista i en Patrick Gleason com a dibuixant, i fan tan bona feina com al volum anterior, el que passa és que si dic que m'ha decebut una mica és perquè em pensava que un gran i tràgic esdeveniment que associava a aquesta saga (i és normal, pel títol) passava aquí. Però no. A més, mentre que Batgirl: Death of the Family és un volum excel·lent tot i ser, en teoria, complementari, Batman and Robin cau en el sac de tots els altres: aquest sí que ho és, de complementari. 


Canviem de dibuixant, però no de guionista, perquè a l'Annual número 1 Ardian Syaf s'encarrega de plasmar en dibuix les idees d'en Peter Tomasi i ens ofereixen, com sol passar amb els especials anuals, una història deslligada de la resta i en aquest cas força interessant, per a mi el millor del recopilatori, i l'han col·locat al principi.

Per tal de fer que en Batman demostri que confia en el seu fill, en Damian li prepara una gimcana pel món, per tot de llocs on en Bruce Wayne troba records dels seus pares que ni tan sols sabia que existien. El detall del seu fill, però, és una excusa per a aprofitar l'absència d'en Batman, deixar la disfressa de Robin i dedicar-se a lluitar contra el crim a Gotham amb una versió pròpia i baldera de l'uniforme del Cavaller Fosc.


Per cert, en un d'aquests viatges que es veu obligat a fer, cada cop menys emmurriat, en Bruce Wayne torna a passar per Barcelona (recordem que ja ho va fer a l'únic còmic que existeix en català del personatge), i bé, ens toca veure el de sempre: tòpics. Parc Güell, futbol (hi ha uns nens jugant-hi, amb samarretes no del Barça, sinó sospitosament vermelles) i llengua castellana. 

En fi, Batman and Robin: Death of the Family és un bon volum, més que entretingut, però com que la part que li dóna el nom no és res de l'altre món no el puc considerar imprescindible. Val la pena, però, per l'últim número que recopila, el dels malsons, i per aquest especial anual tan simpàtic i entranyable amb què comença. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails