Menú

dilluns, 5 d’octubre del 2015

Coses que no entenc de Bola de Drac

He dedicat moltes entrades a Bola de Drac, la majoria de les quals ressenyes dels còmics, que ja vaig acabar, però també d'altres de tipus reflexiu i sempre -això que no falti- amb un to més aviat humorístic. 

Avui no serà diferent, perquè vull parlar d'un tema que és cosí germà del dels errors de Bola de Drac, que van provocar un benvingut debat que m'agradaria que també tingues lloc als comentaris d'aquesta entrada: es tracta de les coses que no entenc o que m'agradaria saber de l'obra del mestre Toriyama. Coses que, més que no pas errors de guió, potser són coses poc explicades o que si ens aturem a pensar-hi veurem que tenen forats. De moment aquí en van unes quantes, i no descarto -ni prometo- que n'hi hagi més en el futur.


Per exemple, al 22è Gran Torneig de les Arts Marcials se'ns diu que el Rei Chapa, que en Goku es troba als combats preliminars -cosa que torna a passar a la 23a edició, és un poderosíssim guerrer que va guanyar alguna edició anterior. També se'ns diu, al torneig de la Baba la Vident, que l'Akkuman va vèncer dues de les edicions del campionat.

No se'ns diu quines en cap dels dos casos, però això em planteja una altra pregunta: si durant bona part de l'obra es considera que el mestre Muten Rôshi és el lluitador més poderós del planeta i ha viscut centenars d'anys, i guanya la 21a edició del campionat, què passa? Que no hi havia participat mai, abans?


Això em porta a una altra pregunta: si era un mestre tan conegut i llegendari, quants alumnes va tenir? Perquè quan entrena en Goku i en Krilín (més endavant accepta també en Yamcha) diu que feia molt de temps que no entrenava ningú, que és tot un privilegi, i les últimes referències són en Gyûma i en Son Gohan, avi d'en Goku. 

En tots els segles que ha viscut només ha tingut 5 deixebles? Em costa de creure. Si passa tantíssimes dècades sense entrenar ningú, sense participar en torneigs de les arts marcials i vivint en una minúscula illa, realment ha de ser un teleaddicte.  


La tercera pregunta també la faig encadenada amb l'anterior: quan en Goku es retroba amb el seu avi al torneig de la Baba la Vident, i se'ns explica per primer cop la possibilitat de tornar al món dels vius durant un sol dia -que després l'autor aprofitaria hàbilment a la saga d'en Bû, amb molt més encert que l'agafadíssima pels pèls connexió entre en Vuit i els androides 16, 17 i 18-, es prometen que es tornaran a veure a l'altre món.

Llavors, si en Goku l'hem vist tantes vegades, o més ben dit durant tantes escenes, mort i/o a l'altre món, com és que mai no hem tornat a veure en Son Gohan? I és evident que a Bola de Drac agraden molt els cameos, però l'avi d'en Goku no va tornar a aparèixer (llevat d'uns capítols de farciment després del 23è Torneig, exclusius de la versió animada, i dels flash-backs de quan el Follet Tortuga explica l'origen d'en Goku, sí). 


Parlant de Gohans, aquí tenim en Son Gohan, fill gran d'en Goku. És al 25è Gran Torneig de les Arts Marcials i està fet tot un home després d'haver salvat el món de l'amenaça d'en Cèl·lula. Com podem veure, té les proporcions d'un adult tot i que només té 16 anys

La meva pregunta és: sabeu quants anys tenia en Goku a la 22a edició? Sí, aquella en què va lluitar contra en Krilín a les semifinals i contra en Ten Shin Han en aquella trepidant final que va perdre pels pèls. Feu scroll cap amunt i torneu a mirar la imatge del Rei Chapa. Aquell Goku tenia 15 anys, li'n faltava un per a arribar a l'edat que en Son Gohan llueix a la imatge en què està transformat en superguerrer. 

Podríem dir, fins i tot, que quan es va entrenar amb el Totpoderós tenia prop de 16 anys. A què es deu, de tota manera, aquesta diferència que un any no justifica? A la 23a edició tenia 18-19 anys i ja era força alt (no tant com en Yamcha i en Ten Shin Han, però). Va tenir problemes de creixement, en Goku, o simplement l'autor va voler allargar al màxim el seu aspecte infantil, que tants detractors de l'etapa adulta del personatge enyoraven després?


És molt fàcil fer conya amb el destí de la Lunch, preguntar-se què se n'ha fet, etc. És un tòpic, vaja. El que no he sentit mai són clams per un spin-off dedicat a l'àrbitre del Gran Torneig de les Arts Marcials.

Quina és la seva història? Com es diu? Quina mena de contracte té amb l'organització? Un dia de feina cada 3 o 5 anys (segons la conveniència de l'autor)? Li paguen gaire? Per què no el va cridar ningú per al Joc d'en Cèl·lula i van posar, en canvi, aquell paio repentinat i amb ulleres? Com són, els ulls de l'àrbitre pèl-roig sota les seves característiques ulleres de sol? Què fa, els altres 364 dies de l'any? I els de traspàs? Són 365 dies sense narrar combats, llavors!












2 comentaris:

  1. 1r punt: Suposo que sí que si que es diu en algun lloc que en Muten hi ha participat, oi? En cas afirmatiu, deu haver guanyat una de les 20 edicions anteriors bé, 17 descomptant la d'en Chappa i les de l'Akkuman, o menys si tenim en compte les edats i el temps entre torneig. Resumint que s'ha reduït les opcions.

    I sobre deixebles, només el que s'han dit: Gohan i Gyûma i anys després Goku, Krilin, i Yamcha. Tu mateix ho has dit és un teleaddicte de programes de gimnàs de noies, i en el fons força mandrós i reticent a canviar el seu estil de vida tranquil.

    2n punt: Suposo que durant els 7 anys entre Cell i Bu en Goku el devia veure. Ara bé qui és el vell Gohan per conservar el cos? Ningú. Per tant el més segur es que no es retrobessin mai més.

    3r punt: El creixement d'en Goku. Entre el 21è torneig i el 22è, es fa notar un cert creixement en en Goku. Ara bé tal com dius, l'evolució de l'estil de dibuix d'en Toriyama i un possible cert apreci per un Goku més o menys petit, hi devien tenir certa importància. O per altra banda el noi tenia algun problema hormonal i fins que no va anar a veure Déu no ho va arreglar, hehehe.

    Et diré la veritat sobre el presentador del torneig de les arts marcials: És un déu de la destrucció menor (de meteorits, res de planetes i sistemes estel·lars). La resta del temps se'l passa dormint o mirant programes de gimnàs de noies. Hehehehe!

    La veritat és que hi ha molts buits d'informació. Moltes coses penjades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment no hi havia caigut: per què l'avi conserva el cos? Perquè el conserva, altrament no hauria pogut gaudir del dia de permís de la Baba la Vident. Va criar el que seria el salvador del món i com que la Baba ho va veure a la bola se li va fer el tracte especial de conservar el cos que també inclou el dia de permís?

      Podria ser una explicació, però aquesta predicció sobre en Goku la fa just després del combat contra el seu avi, i realment fins llavors no sabia que en Goku n'era nét.

      Elimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails