Menú

dilluns, 11 d’agost del 2008

Lectures: Batman 11


El número 11 del volum actual en grapa de Planeta inclou un número de Batman (el 665) i un altre de Detective Comics (el 831), com penso que hauria d'haver estat tota la col·lecció. Els editors, en canvi, van considerar que era millor que no sempre fos així i van decidir presentar sagues completes sempre que fos possible, de manera que ens podem trobar que durant dos o tres mesos només s'inclouen números d'una capçalera o de l'altra. Si fos per tal que el lector no perdés el fil de les sagues estaria molt bé, però n'hi ha una, la més important dels últims anys, que ha estat curiosament perjudicada per aquest pla de publicació.

Si bé el número 1 començava una saga anomenada Batman e Hijo, escrita per un dels guionistes estrella de la DC, Grant Morrison, i dibuixada per Andy Kubert, que presentava una història impactant el títol de la qual ja dóna força pistes, ens hem estat uns quants mesos per saber com continuava allò, i s'han estat barrejant Detective Comics i Batman d'una manera que no he acabat d'entendre i que m'ha desorientat bastant, perquè mentre en una de les col·leccions en Joker estava greument ferit i més endavant es recuperava d'allò, en l'altra sortia tan panxo i no es feia cap referència al seu estat, malgrat que s'intentava solucionar el problema de descoordinació entre col·leccions (en un univers, el de DC, que presumeix d'estar molt ben lligat) amb un article que deia que aquella història se situava cronològicament abans d'altra. Mira que bé.

Però tot i que no m'acaba de convèncer la manera de publicar de Planeta i que jo hauria fet el que es feia abans, de tota la vida, o sigui incloure un número de cada títol per cada entrega d'aquí (encara que això ens deixés amb dues històries obertes al mateix temps, cosa que quan es tracta de dos números no és tan greu com quan hi ha en marxa 4 col·leccions de Batman, com va passar amb el primer volum de Planeta), per fi es reprèn la saga que obria la col·lecció i a més d'una manera força interessant. M'explico: el número 1 començava la història abans esmentada, però a les primeres pàgines vèiem un Batman sanguinari que no era res més que un policia corrupte que aturava els criminals, concretament el Joker, a trets. Aquella imitació va ser ràpidament detinguda i tot seguit s'iniciava la saga del fill d'en Batman, però allò no havia estat gratuït. Mesos després apareix una segona imitació del Cavaller Fosc, aquest cop fàcil de distingir per les enormes dimensions del seu cos i perquè es dedica a assassinar prostitutes. Per tant continua aquella història que en el seu moment semblava purament introductòria i passa de cas sense importància a nova saga de Batman, i a sobre sembla que té relació amb Batman e Hijo. Veurem com continua.

Per altra banda, a l'altre número inclòs, el de Detective Comics, reapareix la Harley Quinn, un personatge més de la interessantíssima galeria de dolents de l'univers Batman que feia temps que no vèiem (he de dir que jo encara no havia llegit cap de les seves aparicions) i que aquí continua la història que vam veure començar al número 9 de Planeta, on el senyor Grant Morrison feia una pausa en la saga del Batman Jr. i en forma de relat en prosa amb ilustracions ens explicava la recuperació del Joker i les conseqüències que tenia per a la senyoreta Quinn. Que el guionista fes aquella aturada i amb aquell format tan poc de còmic contribuïa a la confusió provocada per tants salts d'una col·lecció a l'altra i històries autoconclusives barrejades amb una important saga narrada a batzegades. Sigui com sigui, sembla que tot torna a la normalitat, i el proper número que em toca és el 12 de Planeta, que per celebrar el primer any del nou format en grapa inclou 4 números de Batman, on espero que es resolgui aquesta nova història de Batmans alternatius i presumptes fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails