Menú

dimarts, 7 de juliol del 2009

Visionats: Futurama. La Bestia con Un Millón de Espaldas

Per tal de refrescar una mica la memòria dels lectors començaré dient que després de la injusta cancel·lació de la sèrie Futurama es va decidir fer 4 llargmetratges directament per a la venda en vídeo (el que en anime japonès serien, ben mirat, OVA), i segons els resultats que obtinguessin es parlaria de fer tornar la segona sèrie més coneguda de Matt Groening a la petita pantalla.


Aquesta és la segona de les pel·lícules. La primera va ser El Gran Golpe de Bender, i ja la vaig comentar al bloc. Doncs bé, si la primera em va agradar molt, aquesta continuació malauradament m'ha deixat més fred. No és dolenta (és Futurama!), hi ha gags bons (és Futurama!) i qualsevol història nova d'aquesta gent la consumiré amb delit, tant si és en forma de sèrie de televisió, com si és en DVD o en còmic, perquè... és Futurama!

El que passa és que la història és menys original que la del primer llarg. Sense voler rebentar res, a The Beast with a Billion Backs la trama principal gira al voltant d'una escletxa a l'espai que dóna lloc a una nova invasió extraterrestre. Bé, aquest cop en realitat és extrauniversal, ja que ve d'un altre univers. El que passa és que les intencions de l'invasor són de tot menys violentes, malgrat que els habitants de l'univers que coneixem lluitaran per desfer-se'n. A banda d'això hi ha alguns altres temes, com ara la nova xicota d'en Fry o els nous amics d'en Bender, que certament tenen més interès que la història principal, i és precisament per això que he de dir que no crec que la pel·lícula es mereixi gaire més que un 7.



Aquest és el tràiler en anglès d'una pel·lícula que té un problema amb el títol. Per una banda, la traducció al castellà és dolenta, ja que billion en anglès és "mil milions" (no "bilió" com s'acostuma a traduir erròniament), i només s'ha traduït bé al castellà dins la pel·lícula, però no a la caràtula del DVD, on sorprenentment no hi ha l'error típic que deia, el de traduir la paraula com a "bilió", sinó un de nou, que és entendre billion com a "milió". Per altra banda hi ha un tema que també afecta a la versió original: on són els mil milions d'esquenes? No es parla ni tan sols d'una! El que pot ser que tingui el monstre en grans quantitats són tentacles, però no esquenes. És ben curiós...

En fi, la pel·lícula està bé, cap seguidor de Futurama no es penedirà de veure-la ni sentirà que ha perdut el temps, però no és espectacular ni inoblidable. És com un capítol més... dels menys bons. Ara, s'ha de veure perquè... és Futurama!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails