Menú

dimarts, 4 d’agost del 2009

Visionats: Bola de Drac Z OVA Especial 2008

Doncs fa un parell de dies, buscant una altra cosa, vaig topar pel Youtube amb aquest OVA especial que es va fer el 2008 en ocasió del 40è aniversari de la revista Shônen Jump, on es van publicar les aventures de Bola de Drac durant tota la seva història, i vaig decidir veure'l d'una vegada, i és que en realitat m'havia oblidat completament de la seva existència. No n'esperava gran cosa, però m'atreia el fet que el responsable de la història era el mateix Akira Toriyama, que no s'havia involucrat en Bola de Drac GT, i em semblava una garantia de la qualitat que no va tenir GT precisament per l'absència del mestre. AVISO: HI HA SPOILERS.

Aquest és el pòster promocional de l'esdeveniment. Si no en veieu tots els detalls us convido a fer-lo gran, però ja us avanço que comencem amb mentides: en Ten Shin Han i en Chaos no surten a l'episodi, mentre que en Krilín sí, però amb cabells, que és com l'havíem vist durant la saga d'en Bu.

Dragon Ball: Ossu! Kaette kita Son Gokū to nakamatachi!! (que vindria a ser Ei! Tornen en Goku i els seus amics!) és el nom d'aquest episodi especial de 35 minuts situat cronològicament dos anys després de la batalla contra en Bu, per tant abans de l'últim Gran Torneig de les Arts Marcials inacabat en què en Goku es va endur l'Ub per tal d'entrenar-lo, la seva néta Pan ja havia nascut i en Son Goten i en Trunks (el del present) eren alts com Sant Paus.

L'excusa per a la reunió de tota la colla (amb les absències comentades i algunes presències absurdes com ara els morts Kaito i Bubbles o en Yajirobe, que ja feia temps que no sortia) és la celebració per part d'en Satan d'una festa aprofitant que ha acabat de construir un hotel. Els nostres herois, juntament amb les seves famílies i altres amics amb un pes pràcticament nul a la història de Bola de Drac des de feia anys, hi assisteixen en alguns casos curiosament vestits per al combat per si és necessari sortir a repartir llenya.

Com era d'esperar, sorgeixen complicacions. Per cert... no obre la boca en cap moment ni se li dirigeix ningú, però sembla ser que la noia de la dreta és la Lunch, desapareguda fa segles, i la seva presència sense la companyia d'en Ten Shin Han apuntaria a que al final no van acabar junts. A més, al pòster hi sortia, tot i que rossa, que és com se l'acostumava a veure les últimes vegades que va donar senyals de vida. Bé, dels altres personatges un és la Bulma, naturalment, i els altres dos... en Tarble i la seva dona Grey. Sí, la seva dona. I en Tarble té aquest aspecte perquè... és el germà petit perdut d'en Vegeta, que el seu pare va desterrar perquè el veia inútil per al combat.

Ell, encantat, no va intentar entrenar ni res, es va dedicar a viure tranquil·lament, es va casar i va saber que en Freezer havia estat derrotat amb la col·laboració del seu germà gran, però va passar de tot fins que va començar a tenir problemes amb dos homes de l'exèrcit d'en Freezer, l'Abo i en Cado, que junts formen la paraula abocado, que és "alvocat" en japonès (i al seu torn venia del portuguès). Novament uns noms amb significat, no són els primers homes d'en Freezer que tenen noms de verdures o fruites. En fi, que es veu que intentaven conquistar el planeta d'en Tarble i ell corre a demanar ajuda a en Vegeta, i malgrat que en Tarble no és lluitador i no representa cap perill, l'Abo i en Cado el segueixen de ben a prop en comptes d'aprofitar per conquerir el planeta.

Aquesta és només una de les absurditats d'aquest OVA que no n'hauria de tenir ni una, tenint en compte que al darrere de la història hi ha el mestre Toriyama. Una altra és que en Vegeta no havia esmentat mai el seu germà, i segons ell no quedaven més guerrers de l'espai. En fi, per tal de fer interessant la història representa que l'Abo i en Cado amb el temps s'han fet tan forts com en Freezer. Uuuh... quina por... Però tot i així en Trunks i en Goten, que són els que es "guanyen" el dret de lluitar contra els invasors (no diré com, perquè potser és l'únic moment mínimament divertit del capítol), tenen problemes per derrotar aquest enemic que té la capacitat de fusionar-se (mira que bé, i de pas el nom els queda com deia, abocado) i al final han de ser una mica tots plegats els que s'encarreguin de derrotar l'enemic i posar fora de perill els "civils".

En resum, un episodi especial que podria haver estat millor, sobretot tenint el creador de Bola de Drac al darrere després de molt de temps sense tocar la seva obra, però que ha acabat esdevenint una decepció per molts motius. Una història ximpleta, simpàtica en moments molt puntuals, amb incoherències malgrat que el moment cronològic triat és adequat perquè fins ara hi havia un gran buit, i un combat bastant idiota entre un enemic que no era digne de la força dels nostres protagonistes i uns guerrers-Z, com se'ls ha anomenat moltes vegades, en un estat de forma lamentable, o potser més aviat amb una autoconfiança excessiva.

De tota manera no em penedeixo d'haver-hi dedicat una estona de la meva vida, tampoc no és tan llarg, i us recomano que el jutgeu vosaltres mateixos. Per tal de veure'l, de moment haureu de recórrer, com jo, al Youtube o altres sistemes solidaris d'emissió de vídeos, perquè al nostre país Selecta, que en té la llicència, encara no s'ha animat a treure'l en DVD.

Una cosa més: per als fans d'en Yamcha, en aquest episodi hi té un cert protagonisme, una mica absurd tant quan lluita ell mateix com quan en Gotenks li fa un "homenatge", però el cas és que el té.


2 comentaris:

  1. curiós... no en sabia l'existència (no estic ja molt posada en el tema).

    On la puc aconseguir?
    com a curiositat, crec que la miraré... (no sé si m'agradarà però!)

    ;-)

    ResponElimina
  2. Eli, l'OVA com ja dic de moment no està editada, si bé sembla que Selecta en té els drets, però la pots mirar amb subtítols tant en anglès com en castellà al Youtube. Això sí, en tres parts. A no ser que trobis una font millor, que segur que hi és.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails