Menú

dimecres, 9 de juny del 2010

Cinema: Kick-Ass

Avui us parlaré de la pel·lícula friki de moda, la refrescant i molt recomanable Kick-Ass, de la qual segurament heu sentit a parlar o n'heu vist el pòster en alguna parada de metro. Doncs bé, la vaig anar a veure ahir dilluns al vespre. 


Kick-Ass originalment era un còmic, i no acostumo a anar a veure pel·lícules basades en llibres o còmics sense haver-ne consumit primer la versió original, però en aquest cas vaig fer una excepció i no me'n penedeixo pas, perquè a banda d'haver-m'ho passat molt bé, pel que sembla són com dos productes que val la pena gaudir per separat.

Creat pels ja llegendaris Mark Millar (guionista) i John Romita Jr. (dibuixant), aquest còmic va ser publicat en 8 números que a causa dels diversos retards van aparèixer entre febrer de 2008 i febrer de 2010 (han de ser molts retards, perquè en una col·lecció normal això serien 24 números). Però bé, passem a la història. De què va Kick-Ass? Doncs bé, ens narra la història de l'adolescent Dave Lizewski, el típic nano que va a l'institut, no destaca en res i a sobre només es relaciona amb dos amics que, com ell, són uns fanàtics dels còmics de superherois. 


En una de les converses de frikis que sempre he volgut tenir amb algú i que suposo que a la meva edat ja no tindré mai (també perquè no tinc al meu entorn ningú que connecti amb mi en aquest sentit), en Dave es pregunta per què mai ningú, entre els milions de lectors de còmics, no s'ha plantejat defensar la justícia pel seu compte, i el cas és que ell es proposa fer-ho, però el que comença com un ridícul històric s'acaba convertint en una perillosa aventura, molt més complicada del que s'imaginava el nostre protagonista. Vegem-ne el tràiler:

Doncs bé, com anava dient, el còmic original, obra de Millar i Romita Jr., homenatja amb molt d'humor (un humor una mica bèstia, tot sigui dit) el còmic de superherois tot preguntant-se com seria intentar una cosa així a la vida real. 

Es veu que la idea va resultar atractiva per a molta gent ja des del principi, perquè abans fins i tot d'aparèixer el primer número del còmic ja es van vendre els drets del film, i de fet es va començar a produir poc després, de manera que la pel·lícula i el còmic es van desenvolupar de manera paral·lela i hi ha diferències que fan que valgui la pena donar una oportunitat a tots dos productes. 


Tot plegat va servir per a que les dues visions de la història es retroalimentessin. No és que siguin excessivament diferent, bàsicament són el mateix, però hi ha detalls que no coincideixen i als creadors del còmic original ja els està bé. A la pel·lícula hi surt un vídeo pujat a Youtube en què el personatge diu que estan fent un còmic basat en ell, un detall de la retroalimentació que comentava. 

Kick-Ass és un còmic publicat als Estats Units per Marvel, però tot i així al film es fan referències no només a l'Spider-man, sinó també a en Batman o en Superman, productes estrella de la competència, DC, i és un altre element que trobo d'allò més admirable i esportiu, perquè es reconeixen els indubtables mèrits del rival, cosa que a mi sempre m'emociona. Gosaria dir, a més, que s'hi poden percebre més referències a en Batman que no pas a cap còmic de la Marvel, sobretot en el personatge d'en Big Daddy i les seves circumstàncies. 


No cal ser un gran coneixedor de la història del gènere ni haver vist totes les pel·lícules de superherois que s'han fet en els darrers anys per gaudir d'aquest llargmetratge (tot i que s'assaboreix més, naturalment), per tant el recomano a tothom i repeteixo el que ja se n'ha dit: és com una barreja de Tarantino i Batman. Violència, paraulotes, humor negre, personatges que atrapen (tot i que, llevat de l'amant dels còmics Nicolas Cage, els altres actors són pràcticament desconeguts)... poc més li podem demanar. Bé, sí: polèmica als puritans Estats Units pel to de la història i per l'actitud del personatge de la Hit-Girl. Seran imbècils...

Com no podia ser d'una altra manera, davant de l'èxit que han tingut tant el còmic com el film, se n'han anunciat seqüeles. La pregunta és: el desenvolupament de tots dos productes també anirà en paral·lel aquest cop? No ho sé, però ja es parla de dates: 2012 per a la pel·lícula.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails