Menú

dimecres, 12 de gener del 2011

Estudi en profunditat de Bola de Drac: en Goku s'emprenya

Feia molts anys que buscava les meves notes sobre un estudi que vaig fer del manga de Bola de Drac, i fa unes setmanes les vaig trobar, per fi. Es refereix únicament al manga, per tant no hi entren ni les diverses sèries animades, ni els OVA, ni els llargmetratges. Només el manga. Com que és una cosa molt friki i hi toco diversos apartats, el que faré serà compartir-ho de manera gradual i dosificada. I avui començarem amb un tema senzillet, centrat en les vegades que el tros de pa d'en Son Goku perd els papers, un fet relativament inusual però que tinc estudiat i a continuació llisto cronològicament:


La primera vegada en tota la història de les aventures d'en Goku i els seus amics que el guerrer de l'espai s'enfada de veritat és quan el Cap Conill transforma la Bulma en pastanaga. Curiosament, el nom de debò d'en Goku és Kakarotto, que és una referència a "carrot", "pastanaga" en anglès. Aquell mateix dia s'emprenya una segona vegada, perquè li fan xantatge amb la possibilitat que la Bulma-pastanaga sigui menjada i s'ha de deixar apallissar.

Passada la saga d'en Pilaf, un matí la Lunch li comença a disparar perquè està en la seva versió rossa i com que ha dormit (innocentment, és en Goku) amb ella, tot i que en el sentit estricte de la paraula, l'amiga-dona de fer feines d'en Mutenroshi empra una arma de foc per abatre en Goku que, naturalment, s'enfada. 


Saltem fins a la final del 21è Gran Torneig de les Arts Marcials, en què en Jackie Chun (alter ego del mestre Mutenroshi) fa servir una de les famoses tècniques de l'actor hongkonguès de qui pren el nom, la del borratxo. Quan en Goku s'adona que li està aixecant la camisa per clavar-li cops, s'emprenya.

Després, a la saga de la Cinta Vermella, assistim a la desaparició del Núvol Kinton després que el comandant Silver se'l carregui (aparentment) amb un bazuca, i és que el que no sabia en Goku és que l'acabaria recuperant.


Va quedar clar que a en Goku no li agradaven les armes de foc quan es va empipar amb el coronel White de l'Exèrcit de la Cinta Vermella després que aquest li fumés un tret. Tant li fa que en Goku sigui immune als trets, com que piquen s'enfada. 

Tampoc no suporta que facin mal als seus amics, i el coronel Blue del mateix exèrcit va gosar agredir en Krilín, el seu millor amic, un malèvol acte que ja veurem que en Goku no perdona. El mateix coronel Blue va tornar a ser objecte de la seva ira quan va fer servir contra ell una tècnica paralitzadora i li va robar les boles de drac. 


El brutal assassinat d'en Bora, el pare de l'Upa, va ser la primera mort d'un personatge a Bola de Drac, i també va fer enrabiar molt en Goku. Havia estat en Tao Pai Pai, i en Goku se'n va ocupar adequadament.

Durant l'assalt al quarter general de l'Exèrcit de la Cinta Vermella es va enfadar dues vegades més, en rebre primer un tret al coll i després un atac amb un bazuca. I just després d'acabar amb aquesta gent es va embarcar en un torneig d'arts marcials amb personatges monstruosos, l'últim dels quals en Son Gohan, el seu difunt avi, que abans de treure's la màscara i revelar-li la seva identitat li va arrencar la cua per tal de treure-li l'únic punt feble, i com és comprensible en Goku, com tothom, tampoc no tolera bé les amputacions. 


Un altre moment esgarrifós, però aquest cop no mortal, va ser el final del primer combat de la fase final del 22è Gran Torneig de les Arts Marcials, quan en Ten Shin Han va trencar la cama d'un Yamcha que ja estava estabornit, seguint les ordres del seu mestre, rival del Follet Tortuga. Després passaria al bàndol dels bons, però aquell acte va ser execrable i en Goku es va emprenyar molt.

El seu company Chaoz tenia poders psíquics i el va paralitzar durant el seu combat contra en Ten Shin Han, a la final del mateix torneig, i això va fer empipar no només en Goku, sinó el mateix Ten Shin Han, que ja havia rectificat i volia un combat net. 


Un dels moments més durs de la sèrie (i del manga), la primera mort d'en Krilín a mans d'en Tambourine, un dels "fills" d'en Satanàs Cor Petit. Podia ressuscitar, però l'impacte va ser absolutament brutal. No s'ho esperava ningú. Era la primera mort d'un personatge principal. Bola de Drac adoptaria un altre to, a partir de llavors.

En aquella demoníaca i inquietant saga el Núvol Kinton (o el nou Núvol Kinton) moriria a causa d'un raig d'energia d'en Tambourine, i aquestes coses fan ràbia, una ràbia que en Goku va sentir i va expressar clarament.


A resultes d'aquesta tècnica que pretenia tancar en Satanàs Cor Petit en una olla per sempre, el Follet Tortuga (àlies Mutenroshi) va perdre la vida, un inconvenient efecte secundari de la mafuba, traduïda a la tele com a "El Tornado Verd" (o "Obert", vés a saber). La culpa no era ben bé del primer namek que vam conèixer, ell no havia demanat ser atacat amb allò, però perdre el mestre va fer enfadar molt en Goku. 

Sí que hauria estat responsable, en canvi, de la mort d'en Ten Shin Han si l'hagués dut a terme com pretenia. Era a punt de rebentar-li el cap després d'haver-lo vençut, però en Goku el va salvar i estava molt emprenyat pel que li havia passat al seu nou amic.


Trigaria uns quants anys a tornar-se a emprenyar, ja d'adult i amb un fill. Va ser quan va conèixer el seu germà, en Raditz, i va saber que tots dos eren guerrers de l'espai. En Goku no va poder fer res per evitar que s'endugués en Son Gohan i es va posar a cridar de ràbia per la impotència que sentia.

Després vam veure com se li inflaven les venes del cap en constatar quins dels seus amics havien mort a mans d'en Nappa, però després va derrotar clarament el seu enemic amb una sang freda que feia venir esgarrifances i tot.


La següent vegada seria més endavant, al final de la saga de Namek, quan en Freezer va fer esclatar en Krilín i semblava que aquesta segona mort, especialment cruel, seria irreversible. Gràcies a allò, però, vam ser testimonis del naixement del Goku superguerrer, i és que es va empipar com una mona.

I si no vaig errat, l'última vegada va ser quan van arribar els androides, primer l'A-19 i l'A-20. L'A-20, en realitat el creador dels androides, el doctor Gero, va travessar en Yamcha per la panxa, però no va ser això el que va fer enrabiar en Goku, sinó que fessin desaparèixer una ciutat sencera del mapa.  Una altra matança massiva, la perpetrada per en Vegeta (posseït per en Babidí) quan es va carregar bona part de les grades (plenes de gent) d'un dels últims torneigs de les arts marcials, queda com l'última vegada que el vam veure fet una fera. I això ha estat tot pel que fa a en Goku perdent la seva habitual cara amable, ingènua i l'actitud cristiana de posar l'altra galta. Properament hi haurà altres parts d'aquest interessantíssim —deveu estar pensant— estudi del manga de Bola de Drac



6 comentaris:

  1. En realitat quan en Silver no destrueix en Kinton, només el fragmenta, es dispersa. Amb temps es torna a unir. Ho pots comprobar quan en Goku marxa de la Vila dels Cascabells.
    Ara bé en Tambourine com Dimoni que és si el desintegra totalment.

    D'enrabiades fortes, fortes d'en Goku em quedo amb les dues morts d'en Krilin.

    En Gero es l'androide número 20, el 19 és l'altre.

    En Goku també s'enfada força quan en Vegeta posseït per en Babidi destrueix l'Estadi del Torneig matant molta gent.

    ResponElimina
  2. Gràcies per les correccions, en la meva defensa he de dir que vagi fer aquest estudi fa molts anys i pot ser que em passessin coses per alt. Sobre els androides, confesso que sempre tinc problemes amb aquests dos. :P

    Procedeixo a fer els canvis.

    ResponElimina
  3. Estdi molt simpàtic! Grans records de joventut. Ja tinc ganes de llegir el següent capítol...

    ResponElimina
  4. La primera vegada que el Goku s'enfada és quan coneix a la Bulma i aquesta li dispara. XD

    I home, això "d'actitud cristiana de posar l'altre galta", no gaire eh XD
    Que ell sempre presentava batalla.

    ResponElimina
  5. Segurament tens raó, com ja vaig dir en Goku portava força malament que li disparessin, he he...

    I que sempre presentava batalla ja ho sé, però normalment s'ho prenia més com un combat amb honor que com a venjança per alguna cosa.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails