Menú

dimarts, 5 de juny del 2012

Adéu a Kathryn Joosten, la senyora McCluskey

Dissabte va morir una actriu que segurament no és gaire coneguda, però que els seguidors de Desperate Housewives segur que coneixien. Ens deixava a l'edat de 72 anys i després de vèncer 2 batalles contra el càncer la Kathryn Joosten, l'entranyable Karen McCluskey de la sèrie.


Lamentablement a la tercera ha anat la vençuda i només 20 dies d'emetre's el final de la sèrie la pobra dona va morir. Es dóna la circumstància que el seu personatge, cap al final de la producció, també estava malalt de càncer, cosa que ara sabem que no era tan fingida com ens pensàvem i que fa posar la pell de gallina. També el següent vídeo, que si no heu vist la sèrie i teniu intenció de fer-ho val més que no escolteu perquè parla precisament de per què va reflectir a la Desperate Housewives el seu càncer real:


Si voleu saber com eren els seus papers de jove us n'haureu de quedar amb les ganes, perquè no va començar a actuar fins als 42 anys, després d'una carrera dedicada a la infermeria en un centre psiquiàtric.

El seu primer paper important va ser el de Dolores Landingham a The West Wing, on va aparèixer en 30 episodis entre 1999 i 2002, però sens dubte el més important de tots i el que li va donar la fama va ser el de Desperate Housewives, on va estar apareixent durant les 8 temporades que va durar la sèrie, concretament en 89 episodis, com a personatge secundari tirant a terciari, però que li va proporcionar dos Emmys a la Millor Estrella Convidada els anys 2005 i 2008, i una nominació el 2010. 


El personatge de la senyora McCluskey va començar com el de la veïna rondinaire que es feia càrrec dels bessons Scavo al principi, però que després les altres veïnes, les protagonistes, les "joves" (de 40 anys en amunt), van aprendre a apreciar i a considerar una amiga més, encara que no ho van demostrar massa fins gairebé el final. Vegem-la en acció al capítol 2x19:


La seva popularitat havia arribat a un punt que els creadors de la sèrie s'havien plantejat dedicar-li un spin-off, però al final es va descartar. Tot i així la bona dona no considerava que el paper a Desperate Housewives hagués de ser el darrer de la seva vida, i quan la sèrie s'estava acabat va declarar que volia fer alguna altra cosa, sempre en algun paper secundari, això sí. Per desgràcia la seva força de voluntat i el seu optimisme no li van permetre vèncer el càncer de pulmó, segurament culpa d'haver estat fumadora durant 45 anys, per tercera vegada.


Repassats els seus dos papers més importants, cal dir que malgrat que va començar tard va passar per un bon munt de sèries, generalment en aparicions úniques i esporàdicament amb unes quantes repeticions. A la imatge la tenim per exemple a Seinfeld, el 1997, però també es va poder veure a Family Matters, Caiguts del Cel, E.R., Roseanne, Frasier, Buffy the Vampire Slayer, Dharma & Greg (7 episodis), Providence (2 papers diferents), Ally McBeal, Spin City, Expedient X, General Hospital (5 episodis), Jutjant l'Amy, Charmed, Will & Grace, Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Malcolm in the Middle, The Closer, My name is Earl (2 episodis), Scrubs (3 episodis) o The Mentalist, entre moltes altres.

A Desperate Housewives era un dels meus personatges preferits i m'ha sabut molt greu assabentar-me de la seva mort, i és per això que li he volgut dedicar aquest petit homenatge. Descansi en pau.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails