Menú

dimecres, 13 de juny del 2012

Lectures: Red Robin - 7 Days of Death

Red Robin, una altra de les col·leccions sorgides de l'event Batman Reborn que arriba a la seva fi en aquest primer volum previ a la renovació de l'Univers DC coneguda com "The New 52". Amb un quart volum més gruixut que els anteriors s'acomiada la primera etapa d'en Tim Drake com a Red Robin.


Red Robin: 7 days of death conté els números 18 a 26 de la col·lecció (de febrer a octubre de 2011), saltant-se el 22 perquè forma part del crossover ja ressenyat en aquest bloc Gotham Shall be Judged però afegint-hi el número 92 de Teen Titans, que té a veure amb una de les trames.


Amb la primera del llibre, de fet, que es diu The Rabbit Hole i que és l'intent d'en Red Robin d'acabar amb l'amenaça que suposa per al planeta el món virtual Ünternet, creat per en Darkseid a la Final Crisis i "heretat" per un misteriós personatge que el protagonista d'aquesta col·lecció ha de desemmascarar i vèncer. 


A Ünternet en Red Robin compta amb diversos aliats, alguns dels quals coneguts i d'altres de nous, però tots plegats adopten un avatar que els fa sentir poderosos i que els permet fer tot allò que al món real no poden fer. Precisament és un lloc de trobada dels malvats, que poden matar sense patir-ne les represàlies i reunir-se secretament. És un camp d'entrenament i una plataforma de comunicació entre ells i això, naturalment, és un perill.

Un dels aliats d'en Red Robin és el hacker conegut com a Moneyspider, que no és altre que l'Anarky, però després de l'última saga de Robin, que encara no he llegit i és prèvia al canvi de disfressa i identitat d'en Tim Drake, opera des d'un llit i assisteix el protagonista amb els seus coneixements i el seu domini de la xarxa. A causa del seu passat delictiu (per bones causes, això sí), és un personatge de fiar? Ja ho veurem. O no.


Després de la interrupció del ja esmentat Gotham Shall be Judged i sense que s'esmenti ni abans de la participació d'en Red Robin ni després, a 7 Days of Death s'enfronta a l'enèsima secta d'assassins amb qui s'ha hagut de relacionar des que és en Red Robin. Ara li toca teure l'entrellat d'una sèrie de matances que formen part d'una mena de torneig d'assassins on no queda clar quin és l'objectiu de tot plegat, però on es retrobarà amb una vella enemiga. 

Per sort rebrà l'ajuda de la Black Bat, la nova identitat de la Cassandra Cain (antiga Batgirl) dins l'entramat de Batman Incorporated. En acabar la història se'ns dóna a entendre que aquest parell tornaran a col·laborar de tant en tant, però igual que la pròpia conclusió d'aquest arc queda una mica a l'aire, i més quan després de poc hi ha el reboot de DC Comics.


Acabem ja, perquè després del frenetisme de totes les aventures d'en Red Robin que hem llegit durant els darrers dos anys semblava que havia de venir la calma, però quedava un tema per resoldre: al final dels esdeveniments de Blackest Night tornava a la vida el Capità Boomerang, l'home que va matar el pare d'en Tim i que alhora va ser mort per un tret disparat pel senyor Drake. 

Naturalment el nano té ganes de venjar-se i té una ferida que no se li tancarà mai en aquest sentit, i el tema es torna a tocar en un darrer número força interessant, però que ens deixa amb la sensació que han jugat amb nosaltres per la resolució de tot plegat. 


Hem vist créixer com a personatge en Tim Drake (o Wayne, recordem que va ser adoptat legalment per en Bruce), actuar en solitari, esdevenir un detectiu d'un nivell que rivalitza amb el del seu mentor i pare adoptiu i, en definitiva, independitzar-se (sense tallar del tot els seus lligams amb la família Batman), però també hem vist com perdia coses tan importants com l'aprovació d'en Batman després dels fets del número 26 o la seva xicota.

També perd la Tam Fox per una decisió que ha de prendre a la saga 7 Days of Death, i no pas per les "infidelitats" (no eren parella oficial, però vaja...) comeses amb la Lynx, trobades de què ja vam parlar en repassar l'anterior recopilatori i que aquí continuen, però que la filla d'en Lucius Fox no coneix. Igual que en Bruce Wayne i en Dick Grayson, potser perquè ho ha après d'ells, és incapaç de tenir una relació estable i continua col·leccionant conquistes o fracassos, segons com es miri.


L'última etapa d'en Red Robin potser no és brillant, però és entretinguda i s'agraeix la unitat artística formada pel guionista Fabián Nicieza i el dibuixant Marcus To, però a partir d'ara què? Què passa amb els caps sense lligar? 

Doncs malauradament sembla que en Tim Drake sí que viu força canvis en el rellançament de DC, i el tornarem a veure com a líder dels Teen Titans i l'aspecte que té a la imatge que he posat. Espero que com a mínim hi hagi una mica de coherència amb el seu passat, ja veurem si es compleix el meu desig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails