Menú

dijous, 31 de gener del 2013

El temps no perdona: El Príncep de Bel-Air

Feia força temps que no tocava aquesta secció, que dedico a veure com el pas del temps ha maltractat (o ben tractat, si existeix el concepte) alguns dels rostres més coneguts del món de la televisió i el cinema, i després de l'èxit de l'última entrega, protagonitzada per Friends, avui presento una entrada sobre el cas del repartiment d'El Príncep de Bel-Air (The Fresh Prince of Bel-Air), popularíssima sitcom de 148 episodis que es va emetre originalment als Estats Units de 1990 a 1996 i que va donar a conèixer el famosíssim Will Smith.


És evident que des del principi estava previst que en seria l'estrella més destacada, i actualment el coneixem més per la seva carrera cinematogràfica que per aquell encertat pas per la petita pantalla, però no és sobrer repassar breument què ha fet aquest senyor des de llavors i a què es dedica ara.


Tot i que en televisió pràcticament no ha fet res després d'El Príncep de Bel-Air, i a banda de la seva carrera musical, en cinema triomfa des de fins i tot abans d'acabar la sèrie, amb pel·lícules com la saga Bad Boys, Independence Day, Wild Wild West, La llegenda de Bagger Vance, l'aclamada Ali (per la qual va rebre una pila de nominacions), Jo Robot, la veu del protagonista del film animat L'Espantataurons, Hitch, A la recerca de la felicitat, Sóc llegenda, Set Ànimes o la trilogia Men in Black, la tercera part de la qual l'any passat, el 2012. Actualment té 44 anys i és evident que és el que s'ha conservat millor de tots els adults de la sèrie.


Us en recordeu, d'aquest? Ara té 41 anys i és l'Alfonso Ribeiro, altrament conegut com el cosí Carlton Banks. En el seu cas no ha tornat a fer res de bo i, a banda d'algunes aparicions fent d'ell mateix, cal destacar, malgrat que la sèrie va fracassar, Things we do for love, on compartia protagonisme amb la Tamera Mowry (recordeu Cosas de hermanas, d'Antena 3? La Tia i la Tamera? Doncs és aquesta) i, el que és més destacable, en James Avery, que també hauríeu de conèixer.


Perquè és aquest senyor, que l'any passat apareixia en un capítol de Grey's Anatomy i tot i el seu deteriorat estat físic (al cap i a la fi ja té 64 anys) reconeixíem com el jutge Philip Banks d'El Príncep de Bel-Air.

En aquest cas en James Avery té una llarga carrera cinematogràfica i televisiva amb papers més aviat petits, el més destacat dels quals l'esmentat d'en Philip Banks i, en el món de l'animació, va ser la veu d'en Trinxant a la sèrie clàssica de les Tortugues Ninja. A banda d'això, trobem per exemple una estada d'11 episodis a The Closer, però poca cosa més.


Ja us podeu imaginar que aquesta és la Hillary Banks, que en realitat es deia (i es diu) Karyn Parsons. També us podeu imaginar que no ha tornat a fer res de remarcable, i és que als seus 46 anys ja en fa uns quants que no surt enlloc. Episodis esporàdics, i el projecte més llarg fent una veu a la sèrie animada Static Shock, de 2002 a 2004.


Una mica més de sort ha tingut la Tatyana M. Ali (o Tatyana Ali), que amb 34 anys pot estar orgullosa d'haver fet d'Ashley Banks a El Príncep de Bel-Air, de protagonitzar des de 2010 la sèrie Love that girl! i de sortir de manera recurrent des de 2007 a The Young and the Restless, una soap opera nord-americana en emissió des de 1973. Això a banda de petits papers en altres sèries i pel·lícules, és clar.


Recordeu que la tieta Viv (Vivian Banks) la van canviar després de la tercera temporada? Doncs la interpretava la Janet Hubert, que va deixar la sèrie per la violació de contracte en quedar-se embarassada i amb l'agreujant d'una mala relació amb el protagonista. 

Ara té 57 anys i ha tingut una bona pila de petits papers a la televisió i en algunes pel·lícules, però bàsicament ha quedat en l'oblit i ni tan sols va anar a la reunió d'exactors de la sèrie que es va dur a terme fa relativament poc temps.


La va substituir la Daphne Maxwell Reid, que va fer de dona d'en Philip Banks fins al final de la sèrie. Ara té 64 anys, com en James Avery, i el més destacat que ha fet en televisió des de llavors ha estat la sèrie Eve, de 2003 a 2006. Abans d'El Príncep de Bel-Air, però, va fer llargues estades en sèries mítiques com Hill Street Blues, Ràdio Cincinnati, The A-Team o Simon & Simon.


El cas és que l'embaràs de la Janet Hubert va fer que s'afegís a la trama el naixement d'en Nicky Banks, interpretat per en Ross Bagley, que ara té 24 anys i que és aquest que veiem a la foto. Al marge de les tres temporades finals d'El Príncep de Bel-Air, però, no ha fet res més de destacable.


Acabarem amb en Geoffrey, l'entranyable majordom de la família, que era interpretat pel britànic Joseph Marcell. Ara, amb 64 anys també (ja són 3 els exactors de la sèrie que tenen aquesta edat), mira enrere i veu que el més important que ha fet ha estat la sèrie que el va donar a conèixer, que sembla que ha estat una maledicció per a la majoria del seu repartiment.


Aquí en tenim alguns, reunits precisament l'any passat, el 2012, cosa que va provocar una sèrie d'articles semblants al que he fet per a Cementiri de Pneumàtics, tot i que com és habitual tot el que he escrit ha estat de collita pròpia i documentant-me en cadascun dels casos. No, no sé qui és el paio que hi ha darrere de l'Ashley.






5 comentaris:

  1. Si no m'equivoco, la Tatyana M. Ali també va treure algun disc que altre. El que desconec, és com li va anar aquesta etapa musical. ;)

    ResponElimina
  2. No t'equivoques, i ho anava a esmentar, però el cas és que es va quedar en un disc de 1998 que no ha tingut continuïtat, de manera que es pot considerar que no va triomfar.

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Gràcies! :)

      Bé, he considerat que tant ell com les xicotes d'en Will podien quedar fora, que ja era prou llarga l'entrada. :P

      Elimina
  4. Mònica : cal dir "va treure algun disc" i no "va treure algun disc que altre

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails