Menú

divendres, 11 d’agost del 2017

Lectures: Saga - Volum 6

Cada cop la cosa és pitjor, pel que fa a la continuïtat amb què puc llegir aquesta grandíssima obra. Fa més d'un any i mig de l'última ressenya, però per fi arriba la de la lectura del sisè volum recopilatori de Saga, i ja tinc la vista posada al setè.


Aquí hi ha recopilats els números individuals 31 a 36, llançats originalment entre novembre de 2015 i abril de 2016, aquesta vegada sense pauses pel mig, i com he estat fent últimament no entraré en gaires detalls sobre la trama, perquè no es tracta de fer-ne un resum.


Continua complicant-se la cosa amb les ramificacions derivades del precari equilibri de relacions entre els personatges (traïcions, venjances, aliances impossibles...), que em fan desitjar cada cop més llegir-me la història sencera i ben seguida quan hagi acabat per tal de gaudir-ne al màxim, i que alhora ja em fan gaudir en adonar-me que, encara que durant moltes pàgines no apareguin els protagonistes, els secundaris estan tan ben fets que l'interès no es perd ni en una vinyeta. `

És una de les grans qualitats d'aquesta obra que continua guanyant gairebé tots els premis del món del còmic als que és candidata, el més destacat dels quals el de millor sèrie regular als prestigiosos Premis Eisner des de 2013 fins a 2017, amb l'única interrupció de 2016.


Però, ara sí, tornant als protagonistes, l'Alana i en Marko, continuen en la seva epopeia per reunir-se com a família i sobretot recuperar la Hazel, que aquí, gràcies a un salt temporal endavant, veiem més gran, ja parlant alhora que llegim l'excel·lent narració en off de la seva versió adulta.

Encara és el centre de tota la trama, la seva existència considerada aberrant no ha parat de provocar conseqüències i és el que motiva aquesta complexa història que potser sí que té coses de Star Wars i Game of Thrones, com es deia des del principi amb finalitat comercial. 


Però al mateix temps és una cosa totalment diferent, amb personalitat pròpia, ben original, que número rere número aconsegueix enganxar-nos, que vulguem deixar de dosificar-nos la lectura i fins i tot rellegir-ho tot plegat per tal d'admirar altre cop el magnífic dibuix de la Fiona Staples i els genials diàlegs d'en Brian K. Vaughan

Han passat 36 números i Saga no mostra símptomes d'esgotament, però tampoc de trobar-se al seu tram final. Continua meravellant i, pel camí, podem contemplar un reguitzell de personatges, éssers i paisatges increïbles, a més d'escenes impactants -i necessàries en aquest món tan reprimit en què vivim- com, en aquest cas, nuesa integral frontal o sexe homosexual.

Per descomptat, el recopilatori acaba amb un cop d'efecte que em fa voler encara més trobar una oferta del setè volum, disponible des del març.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails