Menú

dijous, 24 d’agost del 2023

Sèries: Extraordinary

De tant en tant és agradable, per variar, començar una sèrie que no té cap intèrpret que coneguis, ni te l'han recomanat, ni n'havies sentit mai a parlat. Senzillament seguint l'instint. 

Una imatge de portada que té alguna cosa que et crida l'atenció des del punt de vista del disseny pot portar al visionat d'un tràiler i et topes amb una premissa inesperadament atractiva.

És així com vaig conèixer Extraordinary, amb una imatge promocional que suggeria una sitcom i una font per al títol que em va cridar l'atenció.

La premissa, que explica el tràiler, és senzilla: en un món en què tothom desenvolupa un poder en arribar a la majoria d'edat, hi ha una noia que no en té cap. 

Es tracta de la Jen (Máiréad Tyers), de 25 anys i traumatitzada per la seva característica negativament extraordinària en una societat en què el més normal és tenir poders.

De resultes d'això, aquesta treballadora d'una botiga de disfresses té un caràcter esquerp i egoista, atès que està ressentida amb tothom per culpa de l'enveja. A més, té una vida sentimental desastrosa.

La seva millor amiga, i companya de pis, és la Carrie (Sofia Oxenham), que té la capacitat de canalitzar els esperits dels morts, raó per la qual treballa en un bufet d'advocats per tal de resoldre conflictes legals en què cal aclarir qüestions que només els difunts implicats poden desencallar.

Ella és dolça, extremament amable i incapaç de defensar-se quan se sent utilitzada o alguna altra cosa relacionada amb les relacions interpersonals no va com li agradaria. Tot el contrari que la Jen, en altres paraules.

Per exemple, amb el seu xicot i company de pis de totes dues, en Kash (Bilal Hasna), capaç de rebobinar el temps, envejable poder que fa servir de manera egoista però amb el qual també pretén liderar un equip de superherois tot fent un càsting de poders d'allò més absurds com ara imprimir objectes amb el cul o atraure peixos a distància.

El cas és que té un caràcter d'allò més immadur i no és gaire conscient de les necessitats de la seva xicota.

Deixo per al final el personatge més divertit, en Jizzlord (Luke Rollason), que és el nom que li posen a aquest canviaformes que ha passat tant de temps com a gat que ara ha de reaprendre moltes coses com a humà mentre intenta recuperar els records de la seva vida personal.

L'evolució en la relació entre la Jen i ell és força interessant, des del tracte de mascota que li dispensa la relativament antipàtica protagonista fins a l'afecte que va sorgint a mesura que avancen els episodis.

Extraordinary,  creada, per cert, per Emma Moran, és una sèrie amb una premissa força original i amb situacions molt divertides, a més d'un humor molt particular -de vegades groller- i refrescant en el gènere superheroic, que de moment ha tingut 8 episodis, però que té confirmada una segona temporada des d'abans que s'estrenés a Disney+ al gener d'aquest 2023.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails