Menú

dilluns, 2 d’octubre del 2023

Sèries: Welcome to Chippendales

A banda de les sèries curtes o minisèries, hi ha una altra cosa que m'agrada molt, i és veure algú fent un registre totalment diferent del que li coneixia.

Després de veure en Kumail Nanjiani a Silicon Valley i a la pel·lícula Eternals amb un to més aviat de comèdia, em cridava atenció veure'l en una sèrie dramàtica, i a sobre basada en fets reals. 

Welcome to Chippendales és el nom d'aquesta minisèrie de 8 episodis creada per Robert Siegel basant-se en el llibre Deadly Dance: The Chippendales Murders, de K. Scot Macdonald i Patrick Montesdeoca.

Situada el 1979 a Los Angeles, Califòrnia, el seu protagonista és l'immigrant indi Somen "Steve" Banerjee (Kumail Nanjiani), l'encarregat d'una benzinera que ha estalviat cada dòlar que ha pogut, abstenint-se de fer excessos, perquè vol fer realitat el somni americà i muntar un negoci de backgammon.

L'Steve somia amb l'èxit, el glamur, l'elegància, la riquesa, i renega una mica del seu passat, però no ho aconseguirà fins que uns coneguts li facin veure on hi ha l'autèntic negoci: el primer club d'striptease masculí, que s'acabarà dient Chippendales.

Però com que en realitat és un empresari autodidacte, per acabar de fer les coses bé necessita gent especialitzada en diferents qüestions que l'ajudi a triomfar de debò.


Un d'ells és en Nick De Noia (Murray Bartlett), un coreògraf en hores baixes -i una actitud com si fos qui sap què- que és l'artífex artístic de l'èxit del club, cosa que provoca una lluita d'egos amb l'amo.

Com qui no vol la cosa -tot i que la vol-, la part del vestuari l'assumeix la Denise Coughlan (Juliette Lewis), que se li enganxa com una paparra però hi acaba establint una curiosa però bonica amistat.


Tot això no serviria de res, però, sense el talent de la comptable Irene Tychowsky (Annaleigh Ashford), que enlluerna l'Steve des del primer dia calculant els beneficis d'una cosa tan senzilla com posar menys glaçons a les begudes del bar.

També li fa de veu de la consciència, i d'alguna cosa més que tampoc cal rebentar, però ens ha de quedar clar que és un personatge cabdal.


Welcome to Chippendales és la història d'un grup de persones tremendament ambicioses malgrat les seves inseguretats que van col·laborar per tocar el cel, però tot plegat es va enfonsar per culpa de l'avarícia, les gelosies, les disputes internes i els delictes i crims en què va acabar tot plegat.

Bona música, ambientació vuitantera i un retrat del món de l'striptease no tan explorat com el femení fan d'aquesta sèrie una producció recomanable i, atesa la seva durada, apta per al públic amb poc temps per comprometre's amb coses més llargues.




Jaje


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails