Menú

dissabte, 7 de gener del 2012

El Pare Noel i els Reis volen que llegeixi

Començo el titular acusant injustament uns personatges que, en realitat, es limiten a fer realitat els meus desitjos. Sé qui hi ha sota les seves disfresses, de manera que en tot cas són ells, els meus éssers estimats, els culpables que ara tingui més problemes d'espai a casa, perquè m'han dut una pila de còmics i llibres entre Nadal i Reis.


Anem per ordre: per Nadal em van portar el 43, el 49 i el 50 de Naruto, i del 5 al 8 de Cinturó Negre, totes dues obres naturalment en català.


I la meva nena, sense que els hagués pas demanat però sabent que em faltaven i els volia, em va regalar el 9 i el 10 de Sakura, la caçadora de cartes, i el 2 de Q&A, que ressenyaré ben aviat, quan acabi de llegir-me'l. 


Per Reis, és a dir ahir, van arribar els volums 49 a 53 d'Inu-yasha, també en català, que em situen a només tres toms del final d'aquesta llarguíssima però no obstant això interessant i divertida obra de la Rumiko Takahashi. 


També els volums 9 a 11 de Cinturó Negre, que em col·loquen a 6 de l'últim que s'ha publicat en català de moment, el número 17 (i ara vindrà una pausa llarga, que segons Glénat no té res a veure amb cap cancel·lació, al cap i a la fi només falten 12 volums per al final). 


I per fi el 47 de Naruto, que no va arribar per Nadal i que fa que ja tingui els 50 volums que han aparegut, de moment, d'aquest trepidant manga d'en Masashi Kishimoto en la nostra llengua. 


Tal com he dit abans, hi havia còmics però també llibres. Un d'ells, New York, de l'Edward Rutherfurd, és en anglès i em va arribar per Nadal. La resta, tots per Reis: Un món sense fi, d'en Ken Follett, Crònica de l'ocell que dóna corda al món i De què parlo quan parlo de córrer d'en Haruki Murakami, i L'any de la mort de Ricardo Reis i Caín d'en José Saramago.


Edito el 9 de gener: aquesta foto l'he hagut de posar després, perquè l'1Q84 Llibre 3, d'en Murakami, me'l van regalar el dia de Reis però s'havia de canviar perquè els ineptes de l'Abacus d'Hostafrancs (no em fa res dir-ho així i públicament perquè no és la primera vegada ni la segona que donen els llibres malament als meus pares) van donar-lo a un dels Reis Mags en castellà malgrat que explícitament havia estat demanat en català, i amb insistència. Segurament és el que llegiré primer, perquè és la conclusió dels llibres 1 i 2 de l'ambiciosa obra del meu novel·lista japonès preferit. 


13 comentaris:

  1. Pare Noel? Per Nadal, el Tió!!!

    Els Reis (i cert individu al·locton) ha donat donat uns doblers al manga en català, de Glénat, que prou bé els necessita i sent majoritàriament números ja posats a la venda fa dies i dies, que va molt bé, també. Només hi falta Bleach, i m'ha sobtat la presencia de Sakura.

    En quan a llibres, i en el meu cas particular, m'he iniciat en el món de George R.R. Martin amb Canço de Foc i Gel en català clar: 1. Joc de Trons i 2. Xoc de Reis.

    ResponElimina
  2. Ja hi som amb el Tió! XD A veure, en realitat m'ho han regalat els meus pares, la meva germana amb el cunyat, la meva àvia i la meva xicota. Això per començar.

    Després, el tió el fèiem quan érem petits i per a collonadetes com caramels i xocolatines. El dia 24 al vespre. El 25 al matí sempre ens hem fet els regals de Nadal i el 6 al matí els de Reis. :P

    Dit això, sí, sempre intento comprar còmics de segona mà, però ja que els demanava (i per tant ja que havien de ser de primera mà) els he demanat en català, de manera que els diners arribin a l'editorial i no es perdin en el mercat de segona mà. També he de dir que m'han agafat les presses perquè a partir del dia 1 tenen un nou preu, de 7 euros, en comptes dels 6,50, que a més antigament havien estat 5. :(

    No t'ha de sobtar la presència de Sakura, vaig veure'n l'anime quan ja era ben ganàpia i em va agradar. :)

    Joc de Trons si alguna dia la faig me la faré en anglès, sempre intento fer VO en els idiomes que entenc/estudio. Però celebro que tu hagis tirat per la per desgràcia desconeguda versió catalana.

    ResponElimina
  3. Ostres, blogger s'ha tornat tonto i s'ha esborrat el super comentari....

    Deia que veus? per aquí també et parlen del Tió ;)

    Molt de manga en català, ben fet, tot i que no em sonen gaires que tinguis "pendents" en castellà, no? Algun dia m'hauràs de passar la llista, per si les mosques :P

    Al final pel teu aniversari hauràs de demanar un lloc on col·locar tot el manga que ja no t'hi cap enlloc de més manga/còmic...

    Sobre Joc de trons: jo crec que la gent ho llegeix en castellà perquè és l'únic idioma que hi havia fins fa "poc" i quan hi va haver el boom de la sèrie de TV (per mi inferior als llibres) llavors van obtar pels llibres que els havien deixat (el meu cas) o bé pel que tenia més volums publicats... Si obtes per comprar-ho en anglès, recorda'm que et digui Amazon, que té un pack a molt bon preu, em sembla recordar ;)

    ResponElimina
  4. Sí, és el mateix que quan Glénat es pensava que posant el manga en català a 5 euros la gent deixaria de fer-se aquelles col·leccions en castellà i passaria al català. Poca gent ho va fer. Jo sí, venent-me les coses, però he trigat molt a tornar a fer-me-les en català, i un dels casos és Sakura. Tinc pendent Love Hina. Ara, començar de zero i trobar-te que tens l'opció en català està molt bé.

    No sé si passar-te la llista, eh? Que després encara la faràs servir! XD I sí, tinc moltes coses en castellà pendents d'acabar o de posar-me al dia. :P

    El que t'ha passat amb el missatge és per desgràcia habitual. Quan faig un comentari llarg acostumo a fer Control+C abans de publicar-lo. Ara ho faré. XD

    I gràcies altra vegada per la part que et toca! :P

    ResponElimina
  5. Exacte... jo hi ha moltes sèries que hauria fet en català si haguessin estat publicades... la que més ràbia em va fer és Fushigi Yugi, ja que la versió en català és genialment genial.... ara, no tinc ganes/temps per vendre les velles, així que s'han quedat en castellà... no crec que ho torni a llegir xD

    La llista, si te la demano és justament per poder-la fer servir si s'escau ;) xD així que passa-la, anda jejeje

    I no hi ha cap gràcies a donar-me, guapo, que tampoc és tant jeje

    :*

    ResponElimina
  6. Mira que sou torracollons, eh? XD Esteu perdent la perspectiva i el punt d'aquesta entrada. Els Reis tampoc no són catalans, és una cosa espanyola i que existeixi a Sudamèrica ho demostra. XD

    ResponElimina
  7. Petit error... a Venezuela no ho fan...
    I vulguis o no, les festes que tens son espanyoles, i catalanes... se sent ;)

    ResponElimina
  8. Petit error... a Venezuela no ho fan...
    I vulguis o no, les festes que tens son espanyoles, i catalanes... se sent ;)

    ResponElimina
  9. No he dit a "tot Sudamèrica", sino que existeix a Sudamèrica. :P

    I m'és igual d'on vinguin les festes, adopto les que em beneficiïn. El Tió ha estat compatible amb el Pare Noel a casa meva tota la vida, són dies diferents, però el Tió era per als nens petits perquè eren regals petitons. Si només hi hagués Tió els regals haurien estat xocolatines el dia 24 i au, a dormir. No em convenç.

    ResponElimina
  10. A casa meva no hi havia pare Noel i el Tió cagava regals, pocs però joguines :P

    ResponElimina
  11. Ja et vaig dir que cada família ho fa com ho fa i que a la meva el Tió és el 24 al vespre, per als nens petits i després en créixer ens quedem només amb el Pare Noel i Reis. Hi ha gent que fa regals de Cap d'Any. Cadascú que faci el que vulgui a casa seva. Nnnn

    ResponElimina
  12. jajaja al final t'indignes i tot ;)

    el fet és que tens molta lectura per endavant, cosa que està molt bé :D

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails