Menú

dimecres, 24 d’octubre del 2012

Lectures: Bola de Drac (edició definitiva) 5

Continuo amb les ressenyes de l'edició definitiva de Bola de Drac i a l'última entrega ens havíem quedat amb la primera part de l'assalt d'en Goku a la Torre d'Acer, petit arc argumental dins la saga de la Cinta Vermella que acaba en aquest cinquè volum. 


Ja he comentat algun cop que tota aquesta aventura de la Cinta Vermella és segurament la part que menys m'agrada de tota l'obra, però tot i així té moments divertits que val la pena llegir, i aquí ens en trobem uns quants, com per exemple el combat entre en Goku i el Sergent Murasaki.


Que no és res més que un combat on predomina l'humor i on el contrincant d'en Goku fa un ridícul força considerable, amb una cagada rere l'altra i en Goku fent servir l'enginy per tal de vèncer sense dedicar-hi, realment, un esforç gaire gran. 


Durant aquest combat és també quan coneixem el Número 8, el primer androide de la Cinta Vermella, un tema que anys després s'aprofitaria per a la saga dels androides, després de la d'en Freezer. L'escena que poso més amunt també us farà pensar, segurament, en aquella en què en Krilin trenca el comandament que ha fabricat la Bulma per tal de destruir l'A-18, oi? 


Després de vèncer-lo en Goku s'ha d'enfrontar a en Boing (així han anomenat en català el monstre Buyon), el rival més tou amb qui ha lluitat el protagonista, que suarà per trobar la manera de fer-li mal, ja que ni tan sols el kamehame-ha li fa pessigolles. 


Superat aquest contrincant després d'aplicar astutament un principi físic après una estona abans, en Goku i el Número 8 s'enfronten a l'últim enemic abans de rescatar l'alcalde del poble, en un combat que resol fàcilment el pacífic androide, que venç d'un sol cop el General Blanc

 
Després d'acomiadar-se dels nous amics que ha fet al poble de la Suno, en Goku marxa a la Capital de l'Oest, on viu la Bulma, per tal que li repari el radar de les boles de drac, que se li ha espatllat durant els combats. 

Allà al·lucina amb els avenços tecnològics que a la muntanya i a cal Follet Tortuga no havia pogut conèixer, protagonitza unes quantes escenes divertides en aquest sentit i després que la Bulma li solucioni el problema decideix acompanyar el noi en la cerca de la bola de drac, com en els vells temps. Això fa que la col·lecció recuperi aquell marcat to aventurer de la primera saga, però hi introdueix en Krilín, que fa que la formació sigui diferent de la primera vegada.


Com que l'Exèrcit de la Cinta Vermella ja considera en Goku una amenaça notable, encara que no en conegui ben bé la naturalesa, decideix perseguir-lo i, de pas, descobreix el que interpreta com el petit "quarter general" de la colla, que no és res més que l'illa del Follet Tortuga, on podem veure el mestre repartint com no ho feia des del 21è Gran Torneig de les Arts Marcials, encara que aquí per primer cop ho fa sense disfressa.


El General Blue, el més perillós dels membres de la Cinta Vermella que hem vist fins ara, es presenta en aquest volum i persegueix en Goku, en Krilín i la Bulma a la cova submarina en què s'han ficat per tal d'aconseguir la bola de drac. I aquí ens quedem, perquè la trobada entre aquests 4 personatges no es produeix fins el 6è volum d'aquesta edició definitiva. És ara que la cosa es comença a animar.





3 comentaris:

  1. Primer de tot, té contestat ha cada un dels comentaris que m'has deixat. En els casos de manga és pot resumir com a "Temps d'incerteses".

    Doncs collons... mai m'havia fixat en la semblança de les escenes del comandament d'autodestrucció. Ara em pregunto si en Toriyama ho va fer exprés amb en Krilin, o va ser improvisació, amb resultat de la coincidència.

    Bona observació!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ho aniré a mirar, he he...

      Doncs mira, no sé què dir-te. Es veu que el mestre té molt mala memòria (reconegut) i no és que fos gaire atent als detalls, per tant no sé si recordava aquesta escena en concret. Ara, quan es va treure de la màniga la saga dels androides... crec que va tenir una molt bona idea repescant el tema del número 8, que seria l'A-8, però van quedar coses per lligar, com ara... per què mai no s'expliquen els androides A-9, A-10, etc.?

      Elimina
  2. Respecte la resta d'androides que no coneixem, en una portada d'un capítol durant la saga dels androides hi diu que havien tingut problemes, deduint doncs que els havia destruït.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails