Menú

dimarts, 24 de desembre del 2013

On he vist aquesta cara?

Si sou, com jo, consumidors de moltes sèries (i per moltes que en veig hi ha gent que encara en veu més), i si teniu bona memòria per a les cares, segurament sovint us passa que veient els personatges d'una sèrie us ve al cap on més heu vist aquells actors i aquelles actrius.

A banda d'aquest fenomen, que és d'allò més lògic i gens sorprenent, potser també us heu fixat —almenys jo ho he fet— en un altre de relacionat: sovint les cares que ens sonen vénen acompanyades per d'altres que havíem vist en el mateix producte que les primeres. Us en posaré alguns exemples, curiosament en tots els casos extrets de The Killing, on el fenomen es produïa en un grau tan alt que em va motivar a redactar aquesta entrada.


Un dels personatges principals de les dues primeres temporades d'aquesta sèrie que al final no es cancel·la és la Mitch Larsen, interpretada per la Michelle Forbes, que havíem vist per exemple a Battlestar Galactica com a almirall Helena Cain.

Doncs bé, d'aquella sèrie (en la versió dels anys 2000, que és la que vaig veure), trobem a The Killing fins a 3 actors més:


En Tahmoh Penikett, que fa de pare del fill de la protagonista... i de capità Karl Agathon a Battlestar Galactica.


En Callum Keith Rennie, que és el promès de la Sarah Linden quan comença la sèrie... i a Battlestar Galactica era el cylon Leoben.


I l'Aaron Douglas, que és un funcionari de presons que debuta a la temporada 3. Impossible d'oblidar en el seu paper de "Chief" Tyrol a Battlestar Galactica.

Però si de la "pedrera" (no en diríem així en realitat, perquè tots eren veterans) de Battlestar Galactica els responsables de The Killing en van treure 4 actors, també vaig detectar altres patrons i fins i tot del mateix gènere. Stargate: SG-1 i Stargate: Atlantis són dues produccions on també trobem actors que després sortirien a The Killing. El mateix Aaron Douglas havia sortit a Stargate: SG-1 fent dos papers diferents d'un episodi cadascun, però n'hi ha més:


En Garry Chalk apareix fent de tinent Oakes, però potser l'havíeu vist a Stargate SG-1 com el coronel rus Chekov.


A la tercera temporada surt en Ben Cotton fent de jove pastor Mike, però on més l'havíem vist? Doncs a Stargate: Atlantis, fent un paper menys que secundari, el del doctor Kavanagh. Però ep, que mirant la base de dades IMDB he trobat que també va sortir a la pel·lícula Battlestar Galactica: Razor i a The 4400


I qui sortia a The 4400, fent de Jordan Collier? Doncs en Billy Campbell, el candidat a l'alcaldia de Seattle, Darren Richmond, un dels personatges principals de les dues primeres temporades de The Killing.


Aquest senyor es diu Mark Moses i a banda de fer de tinent Carlson a la tercera temporada té una cara coneguda per exemple pels fans de Desperate Housewives i Mad Men, dues sèries enormement populars. 

I és clar, si esmento aquestes dues sèries que fins ara no havien sortit a l'entrada és perquè hi ha altres actors a The Killing que van sortir-hi. De fet, en tots dos casos, de manera que del fil d'en Mark Moses en surten dos. Comencem amb el primer.


En Jonathan Cake apareix en un únic episodi de The Killing, però no en diré res perquè rebentaria part de la trama. El cas és que amb aquell únic episodi en vaig tenir prou per a recordar-lo de Desperate Housewives.


Al fil de Mad Men trobem en Brian Markinson, que fa de Gil Sloane a The Killing però que a la sèrie protagonitzada per publicistes de Nova York dels anys seixanta és el metge veí d'en Don Draper a la sisena temporada.

Evidentment tots ells, i els altres actors dels quals no he parlat, han aparegut en papers més o menys importants en un munt de produccions, però el que volia retratar amb aquesta entrada és la coincidència de més de dos d'ells (o més encara, com en el cas de Battlestar Galactica) en una mateixa sèrie anterior, encara que no sempre interactuïn entre si. 

La qüestió és que sembla que els responsables de càsting, o els productors, o els directors de les sèries —se m'escapa— són seguidors d'altres sèries, es fixen en qui hi treballa i, si poden, en contracten alguns intèrprets per a les seves pròpies produccions.


Si us penseu que són paranoies meves, deixeu que us en posi un altre exemple: a l'aclamada però prematurament cancel·lada Deadwood, de l'HBO, hi sortien diversos actors i actrius que després també van aparèixer, no necessàriament coincidint en pantalla, a Sons of Anarchy. És el cas d'en Dayton Callie, que feia de Charlie Utter a la sèrie de l'Oest i de Wayne Unser a la del club de moters del fictici poble de Charming. 


També és el de la Paula Malcomson, la prostituta Trixie de Deadwood i la Maureen Ashby de Sons of Anarchy, que a més potser heu vist darrerament a The Hunger Games: Catching Fire fent de la mare de la Katniss Everdeen, substituint a més l'actriu que l'havia interpretat a la primera pel·lícula.


Si la Maureen era un personatge de la trama irlandesa de Sons of Anarchy, també ho era en Jimmy O'Phelan, interpretat per en Titus Welliver, que a Deadwood era en Silas Adams.


La Robin Weigert feia de la lletja Calamity Jane a Deadwood, i a Sons of Anarchy té un paper recurrent, però bastant esporàdic, com a Ally Lowen. Reconec que no me n'havia adonat, i és que la caracterització fa molt.


El personatge de la Joanie Stubbs, per la seva banda, va ser interpretat per la Kim Dickens, que també s'ha pogut veure a la sisena temporada de Sons of Anarchy, però això més que haver-m'hi fixat ho he trobat gràcies a IMDB, igual que el fet que l'actor Keone Young surt a la sisena temporada de la sèrie i a Deadwood era en Mr. Wu. Encara no m'he posat al dia amb Sons of Anarchy i no vull investigar més, per tal d'evitar spoilers que em podria menjar llegint involuntàriament segons què.

Per tal de no allargar-me més us posaré un enllaç a un fòrum on parlen d'una altra connexió, la de Deadwood i Lost, perquè naturalment no sóc l'únic que s'adona d'aquestes coses. És normal i comprensible que dues sèries d'una mateixa cadena comparteixin actors, però crida més l'atenció quan es tracta de cadenes diferents, com els casos que hem comentat.

De fet, en un altre lloc es parla de 15 actors de Deadwood que van trobar feina a la cadena FX, de la Fox, de manera que els podem veure no només a Sons of Anarchy, sinó també en sèries com ara Justified (una altra sèrie de l'Oest) o American Horror Story.


4 comentaris:

  1. Hi ha moltes coincidències, i a sobre si mires altres sèries, surten també a altres, com ara el Tahmoh Penikett que surt a Castle, i la doctora "Fraiser" que també surt a Arrow i els acabes coneixent per altres bandes, tot i que ara no recordo si hi ha altres personatges d'aquestes sèries que coincideixin en altres comunes, que és el cas de l'entrada

    Realment és molt curiós i jo a vegades no m'hi fixo gaire i ja et tinc a tu al costat per fer-ho, però al final acabaran fent sèries que no caldrà fer casting, només re-estètica per variar-los una mica xD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, i he posat només dos casos, els de les connexions BSG-The Killing i Deadwood-SoA, però d'altres vegades veig això dels actors i actrius que tornen a compartir sèrie. Curiós.

      Elimina
    2. sips... és molt curiós :P

      Ah, i bona entrada ;)

      Elimina
    3. Gràcies :P

      Ah, i precisament a Sons of Anarchy ja he comptat 3 actors que vénen de Dexter, o sigui que tenim una altra connexió.

      Elimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails