Menú

dilluns, 12 de setembre del 2011

Concurs Arrietty, la nova de l'Studio Ghibli

Avui proposo el primer concurs que ha tingut lloc des que es va fundar Cementiri de Pneumàtics. Es tracta d'una invitació per anar amb mi a veure al cine Karigurashi no Arrietty, la nova pel·lícula de l'Studio Ghibli que arribarà als cinemes aquest divendres dia 16 de setembre. La data ja la negociarem, però no hem de trigar gaire o ens la trauran de les sales de cinema. Vegem-ne el tràiler:



El film, de 2010, està dirigit aquesta vegada no per en Hayao Miyazaki, ni per l'Isao Takahata, ni pel fill del primer, en Gorô Miyazaki, sinó pel debutant Hiromasa Yonebayashi, que dirigeix per primer cop però que duu molt temps treballant a l'Studio Ghibli. El guió l'adapten la Keiko Niwa i el mateix Hayao Miyazaki. Arrietty no sembla que s'hagi de doblar al català, per desgràcia, però Aurum la distribuïrà a 90 sales de tot l'estat espanyol, cosa que no és gaire habitual amb les pel·lícules d'animació japonesa. 

L'argument d'aquest film es basa en la novel·la de 1952 de la Mary Norton, que obria una saga que va durar cinc llibres, anomenada The Borrowers. El nom potser us sona d'una de les adaptacions cinematogràfiques d'imatge real que se n'han fet, la de 1997, on apareix en John Goodman. Doncs sí, és la mateixa història, però ambientada al Japó: una família d'éssers diminuts viu en una casa humana amagant-se de les persones, fins que la protagonista és descoberta pel nen humà.


De moment, allà on ha anat ha tingut bona acollida i el 2010 va guanyar el premi a la millor pel·lícula d'animació per part de l'Acadèmia Japonesa, però ja veurem si és molt bona o simplement bona (l'Studio Ghibli no ha fet res de dolent). 

Què s'ha de fer per guanyar aquesta entrada per veure la pel·lícula en versió original subtitulada amb la meva preuada companyia? Doncs hi ha uns requisits: has de ser noia, haver nascut als anys 80 i encertar, en un comentari, quina és la meva pel·lícula preferida de l'Studio Ghibli. La primera que l'encerti guanya el concurs, i he de dir que com que jo mateix no tinc clar quina és la que m'agrada més (n'hi ha tres que podrien optar perfectament a ser-ho), hi ha tres respostes vàlides. Es pot encertar per sort o per fidelitat al bloc, on he parlat de Ghibli diverses vegades. Si compleixes els requisits jo sóc home de paraula i vindràs amb mi, encara que no et conegui d'abans. Si ningú no encerta (o no hi participa)... ja em buscaré algú, he he...  


4 comentaris:

  1. XD és un nou mètode per lligar això de que sigui noia???

    M'ho deus haver dit vàries vegades però no sé pas... optaré per dir la tumba de las luciérnagas... (haver dit el títol en castellà em descalifica??) XDD

    jajajaja

    ResponElimina
  2. No, és que m'agrada molt més la companyia femenina que la masculina, per a tot, tant a l'hora de lligar, òbviament, com a la de tenir amigues i parlar i ja està. :)

    Mira, t'hauria de desqualificar perquè, de fet, és de les poques pel·lícules de l'Studio Ghibli que s'han doblat al català, es pot comprovar a l'edició més recent que se'n va fer en DVD, de 3 discos, però el cas és que sí, és una de les meves tres preferides. Si vols, anem a veure-la junts! ^^

    Així doncs, tenim guanyadora!

    ResponElimina
  3. Hahahaha XD!!!! Compte, que el Toni fa punts per ser el nou presentador de "El Gran Dictat", hihihi n_n!

    ResponElimina
  4. Doncs em va fer gràcia poder crear aquest concurs, hi vaig pensar en saber que s'estrenaria als cinemes, fa un parell de mesos. :)

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails