Menú

dimecres, 13 de març del 2013

Lectures: Bola de Drac (edició definitiva) 9

Ja ho he dit moltes vegades: les meves parts preferides de Bola de Drac són els torneigs de les arts marcials, i el volum 9 està dedicat, al 100%, al 22è Gran Torneig de les Arts Marcials, que ja començava a l'entrega anterior. En tot cas ja us podeu imaginar que n'he gaudit molt. 


Vam veure com en Yamcha i en Ten Shin Han s'enfrontaven en el millor combat que mai li veuríem al primer, i com en Jackie Chun es desfeia del Llop-Home, que se'n volia venjar per haver-se carregat la Lluna a l'anterior edició del campionat. 

Però ara vénen els combats més interessants, el primer dels quals per al lluïment d'en Krilín, un dels meus personatges preferits de Bola de Drac, si és que no és el que meu preferit.


També és el combat més llarg que veiem disputar, en tota la història, a en Chaos, que destaca sobretot pels seus poders psíquics, però que és força curt de gambals. 

És precisament per això que en Krilín el guanya, aprofitant aquesta feblesa, tot i que abans té temps d'exhibir noves destreses, entre altres coses provar amb èxit el seu primer kamehame-ha


Per la seva banda, en Goku s'exhibeix en el combat contra en Pampuc (Pamputto a l'original, d'aquí que m'estranyi que l'hagin traduït amb una ce final, quan hauria de ser una te), un paio que presumptament és fort i ha guanyat diverses edicions d'un campionat d'arts marcials paral·lel al que veiem sempre a Bola de Drac

A l'anime van allargar aquesta part, com tantes altres, fent que els homes d'en Pampuc intentessin segrestar en Goku, i a més es donava força profunditat al personatge, però al manga passa sense pena ni glòria. És un pur tràmit i el combat amb en Gyran al 21è Gran Torneig de les Arts Marcials va ser molt més interessant. Ara, aquest combat que dura amb prou feines uns segons ens permet veure el progrés d'en Goku, que comença a fer por.


Les semifinals comencen amb un interessant combat entre en Ten Shin Han i en Jackie Chun, que quan érem petits no sospitàvem que acabaria amb la derrota del vigent campió, però que per lògica havia de ser així si volíem veure l'esperat enfrontament entre el "dolent" de la saga i en Goku. 

El que sí que és un moment memorable i sorprenent és quan l'alter ego del Follet Tortuga, després d'oferir un bon combat, aparentment igualat, decideix saltar del ring i abandonar per tal que les "noves generacions" s'enfrontin.


I llavors un dels meus moments preferits de Bola de Drac: en Goku contra en Krilín a l'altra semifinal! Recordo que quan va arribar aquest moment als dibuixos animats no m'ho esperava i em va fer molta il·lusió (tot i que era previsible, si miràvem el quadre de les eliminatòries). 

Era d'esperar que en Goku superés el combat, però abans veiem uns quants intercanvis de cops que ens permeten veure imatges com la que he posat. Ara, per molt que m'agradi el combat m'emprenya que en Goku donés peixet a en Krilín, cosa que es nota en veure la facilitat amb què posa fi a l'encontre en el moment que ell decideix.


I ara sí, l'esperada gran final, un combat a mort en què en Ten Shin Han vol venjar la mort d'en Tao Pai Pai, el germà del seu mestre, si bé les paraules d'en Jackie Chun l'acaben afectant i decideix deixar de fer el mal a mig combat. Memorable també l'escena en què el Follet Tortuga, amb un kamehame-ha, envia en Turi Senín a can Pistraus per tal que deixi d'obligar en Chaos a emprenyar en Goku amb els seus poders psíquics.

Força espectacular i igualat, el combat al manga fa la impressió de ser bastant més curt del que vam poder veure a l'anime, encara que acaba de la mateixa manera: en Goku perd per la mínima en tocar el terra abans que en Ten Shin Han per culpa del xoc amb una furgoneta mentre tots dos queien esgotats del cel.


I després del torneig a l'anime hi havia un sopar de germanor que acabava de manera tràgica. Aquí el final és el mateix, però sense sopar: quan els personatges s'acomiaden se senten uns crits i es descobreix el cadàver d'en Krilín, mort a mans d'un dels esbirros d'en Satanàs Cor Petit, com sabrem al proper volum.

Normalment no poso captures que continguin text, però aquí no hi havia manera de retallar aquesta inesborrable imatge i a més volia destacar el que diu: "En Krilín ha estat... assassinat!", que a l'anime en català es va traduir com a "està greument ferit!", error lamentable que ja va tenir una entrada a Cementiri de Pneumàtics



1 comentari:

  1. Amb en Bora ja vam presenciar la mort d'un personatge bo, però ara li toca ni més ni menys que un dels protagonistes, en Krilin, i això va ser fet molt i molt dramàtic i dur quan ho vam descobrir per primera vegada.

    I aquestes dues si que han estat veritables morts, tot i resoltes per les boles de drac, estaran envoltes pel context adequat per ser-ho, després en la saga acabada d'estrenar n'hi hauran més, d'importants.

    No com en les següent ja en l'etapa Z on la mort serà un pur tramit temporal pels personatges.

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails