Menú

dijous, 25 d’abril del 2013

Lectures: Batman - The City of Owls

S'ha fet esperar, perquè el primer recopilatori del Batman de The New 52 es va llançar molt aviat i ho havien de compensar, però ja he pogut llegir Batman: The City of Owls, amb els números 8 a 12 i l'Annual 1 del volum 2 de Batman.


Són números publicats per primera vegada de manera individual de juny a octubre de 2012 i que no han estat recopilats fins aquest mes d'abril, però afortunadament cap a la tardor ja podré gaudir del tercer llibre.

Centrem-nos, però, en el tema que ens ocupa ara, la conclusió de l'espectacular arrencada d'aquesta col·lecció després del reset que DC Comics va fer a totes les seves sèries després de l'estiu de 2011. 


Llavors, com vaig explicar a la meva ressenya, deixàvem en Batman tocat per l'atac sorpresa del perillosíssim Tribunal de les Òlibes o dels Mussols, o Court of Owls, poderosa organització que havia romàs adormida fins que s'alça i intenta apoderar-se de Gotham, amb lligams amb el passat d'en Bruce Wayne i d'altres col·laboradors del Cavaller Fosc.

El vam veure patir com mai, el nostre amic Bruce, i en aquest volum es produeix l'anomenada Night of the Owls, en què aquests decideixen atacar directament casa seva, ja que en coneixen la identitat, mentre es proposen acabar amb una sèrie d'objectius al llarg de tota la ciutat, tots ells vells coneguts dels lectors.

 
En Batman s'hi haurà d'enfrontar, a aquesta enorme crisi, amb l'ajuda del seu majordom Alfred, que coordinarà els múltiples aliats del superheroi en la defensa d'aquestes persones marcades, cosa que m'imagino que podré llegir amb més profunditat quan tingui a les mans els recopilatoris de cadascun d'ells, però per temes de dates de publicació d'aquests volums no ho podré fer en l'ordre que m'hauria agradat.


De tota manera el més interessant és el que viu en primera persona en Batman, que anirà traient l'entrellat (no del tot, però sí tant com pot) del que està passant i s'arribarà a enfrontar al líder dels Mussols o les Òlibes, un moment cabdal no només pel combat èpic que es produeix (i que promet més trobades en el futur), sinó també per les revelacions que es fan durant el mateix i que entronquen amb el passat del protagonista. 


Al mig del volum trobarem el primer Annual del segon volum de Batman, que no és pas gratuït: a banda de presentar-nos la versió de The New 52 de Mr. Freeze, amb un encertat nou origen, explica com s'han reanimats els cadàvers que conformen l'exèrcit dels Mussols/les Òlibes. L'escriuen Scott Snyder, guionista de la resta de números, i James Tynion IV, amb preciosos dibuixos de Jason Fabok.


El volum acaba amb el número 12, on coneixem els germans Row, especialment al Harper, una especialista en electricitat que vol tornar un favor a en Batman i esdevé, en contra de la voluntat del Cavaller Fosc, que l'hi prohibeix, aliada seva. 

Aquí els guionistes abans esmentats treballen amb els dibuixants Becky Cloonan y Andy Clarke, que fan una feina molt diferent de la del dibuixant oficial d'aquella etapa de Batman, el senyor Greg Capullo, però que no està gens malament.

En resum, un altre llibre imprescindible que fa encara més gran la llegenda del personatge i que em tindrà esperant amb candeletes la següent entrega, prevista per al 15 d'octubre i amb només 5 números, del 13 al 17. No és res més que la tendència segons la qual quan apareix un recopilatori ja s'han publicat individualment els números que formaran part del següent, per tant els que seguim aquests toms anem amb 6-7 mesos de retard respecte als que compren els còmics en format grapa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails