Menú

dilluns, 24 de juny del 2013

Adéu a James Gandolfini, l'inoblidable Tony Soprano

No en vaig fer una entrada quan es va saber perquè acabava de publicar-ne una altra i perquè al cap i a la fi la notícia ja havia corregut, de manera que el que faig avui, pocs dies després, és retre homenatge a l'actor James Gandolfini, mort als 51 anys probablement per un atac de cor el dia 19 de juny a Roma, on s'estava per tal de rebre un premi a Sicília uns dies després.


Era i sempre serà el líder mafiós més conegut de la televisió, en Tony Soprano, protagonista de la sèrie The Sopranos, una de les meves preferides, tal com al cinema el concepte de capo és inseparable dels noms de Vito i Michael Corleone, interpretats al seu torn per Marlon Brando (Robert DeNiro en la seva versió jove) i Al Pacino.

I a més era (és, de fet) un dels meus personatges preferits del món de les sèries de televisió, amb el seu caràcter temperamental i les seves preocupacions, que el feien anar a teràpia malgrat que era un dels líders mafiosos més temuts de l'àrea de Nova Jersey. Sempre m'ha atret la Màfia, què voleu que us digui? Vegem-ne alguns dels millors moments.


Sembla mentida, però el personatge en realitat era força bon paio, dins el que cap, i el que hem vist és una recopilació d'alguns dels seus atacs d'ira més emblemàtics. Sens dubte és el personatge pel que se'l recordarà, i prova d'això són també homenatges com aquest gran imitador que es diu Max Koch:


Impressionant. Fins i tot els gestos facials, els imita bé. Probablement és l'únic recurs que ens queda, ara, si volem sentir en Tony Soprano sense tornar a veure la sèrie, que tampoc no seria mala idea, per cert. Algun dia ho faré, que per això la tinc.

Però és clar, no només havia fet de Tony Soprano, sinó que també havia sortit en unes quantes pel·lícules, amb papers més o menys importants (gairebé sempre de secundari, cal dir-ho), algunes escenes de les quals han servit per a fer aquest vídeo d'homenatge on hi ha, també, escenes de The Sopranos:


Com que probablement amb les imatges no n'hi ha prou, esmentaré que va treballar en pel·lícules com Amor a boca de canó (True Romance), Marea Roja, Perdita Durango, Midnight in the garden of Good and Evil, Assassinat en 8 mil·límetres, The Mexican, The man who wasn't there, Surviving Christmas, Tots els homes del rei, Assalt al tren Pelham 1 2 3, i molt recentment Killing them softly i Zero Dark Thirty. L'any que ve s'estrenarà el seu últim film, Animal Rescue.

El seu paper televisiu, l'únic que havia dut a terme a la petita pantalla, de fet, li va proporcionar una pila de nominacions i premis, entre els quals 3 Emmy al millor actor protagonista dramàtic, categoria que també li va donar un Globus d'Or. A banda d'això va rebre guardons com a productor de l'especial televisiu de no ficció Alive Home Memories: Home from Iraq (2008) i el documental Wartorn: 1861-2010 (2010), tots dos sobre els efectes traumàtics de la guerra en els soldats.

Descansi en pau.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails