Menú

dimecres, 18 de juny del 2014

Lectures: Saga - Volum 2

Fa un parell de mesos vaig voler deixar testimoni d'un feliç descobriment al món dels còmics que havia fet mig per casualitat, i que m'havia atrapat amb força fins al punt d'encarregar-ne els altres dos volums recopilatoris disponibles abans d'acabar de llegir el primer. Doncs bé, ha arribat l'hora de ressenyar el segon volum de Saga.


Com que a la primera entrada ja vaig parlar en profunditat dels personatges i l'estil del còmic, aquest cop m'estendré menys i alhora no m'esforçaré massa en evitar spoilers, si sorgeixen, perquè entenc que si llegiu això és que ja heu llegit el primer volum.

En fi, el segon recopilatori inclou els números 7 a 12 de la col·lecció, publicats primer de manera individual als Estats Units gràcies a Image Comics entre novembre de 2012 i març de 2013


El cas és que en aquests números continua la persecució per part de Landfall i Wreath, dos mons enfrontats, dels dos respectius ciutadans que han comès el pecat d'engendrar una filla, i les escenes protagonitzades per l'Alana i en Marko se centren en la fugida per l'espai, tot i que l'acció en aquest sentit disminueix la marxa per tal de posar l'atenció en les relacions personals, en bona part gràcies a l'arribada —ho vèiem al final del volum 1— d'en Barr i la Klara, els pares d'en Marko, i la coneixença, no exempta de friccions, de la seva nora. Per cert, l'idioma que parlen amb el seu fill i entre ells, que ja sortia al primer volum, s'anomena blue però és esperanto, encara que diuen que traduït amb traductor automàtic i per tant amb força errors.

Escenes fresques com els diàlegs que hi tenen lloc, i moments entranyables, sobretot entre l'Alana i el pare d'en Marko, perquè aquest últim se'n va amb la seva mare a rescatar la fantasma Izabel de l'exili a què l'han enviat precisament els pares del protagonista en entrar a la nau i considerar-la una enemiga. Tot plegat tindrà un final agredolç, però no és necessari que jo ho espatlli.


Continuem amb les relacions personals, perquè aquest volum també ens permet, mitjançant flaixbacs, conèixer els detalls de l'improbable enamorament entre un habitant de Wreath i la landfalliana encarregada de vigilar-lo mentre es troba captiu. 

Detalls que contribueixen a implicar-nos en la història, fer-la més creïble i profunda i on podem trobar alguna escena molt pujada de to, però ja vaig dir a l'entrada anterior que el sexe i el fet de cagar eren moments tractats d'una manera ben natural en aquest còmic escrit per Brian K. Vaughan i dibuixat per Fiona Staples


Ara bé, la trama no s'atura del tot i també veiem avançar les històries particulars dels mercenaris encarregats d'acabar amb en Marko i l'Alana i endur-se la seva filla Hazel. Veurem escenes del patètic Prince Robot IV i també d'en The Will, un assassí a sou que cada cop cau millor i que ja des del tram final de l'anterior recopilatori sabem que té un marcat vessant justicier i bondadós, especialment visible en l'autoimposada tasca de protecció de la nena anomenada Slave Girl.

Al volum 2 de Saga sabrem qui és la persona que el va contractar, amb qui es veu les cares per primera vegada, i en conèixer-ne la identitat sabrem també, si recordem el primer volum, quin és l'interès personal d'aquesta dona en caçar la parella fugitiva, en un gir molt ben trobat i lligat. Evidentment també continuen els planetes i els éssers estrafolaris que caracteritzaven la primera part, que la dibuixant presenta fidel al seu estil aparentment senzill però alhora deliciós.

Si l'arrencada del còmic era potent, el segon volum també es devora i fa venir moltes ganes de posar-se amb el tercer, que va sortir fa unes setmanes i que per sort puc llegir quan vulgui perquè el tinc a casa. El problema serà haver d'esperar el quart, de moment sense data de sortida però previsiblement per a 2015, i més quan la publicació de Saga no és estrictament mensual i cal esperar que hi hagi almenys 6 números nous abans que se'n llanci un nou recopilatori. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails