Menú

dilluns, 15 d’agost del 2022

Sèries: Hawkeye

Al ritme que vaig podent i amb un ordre marcat per diverses circumstàncies -però em sembla que no és rellevant perquè no es produeixen creuaments ni referències-, poc a poc em vaig posant al dia amb les sèries de superherois de Disney+, i ara li ha tocat el torn a un dels Avengers més discrets, però que s'ha demostrat que era, precisament per això, un bon candidat a protagonitzar un producte televisiu propi i amb una història prou digna i interessant.


Hawkeye és una minisèrie de només 6 episodis i creada per Jonathan Igla i publicada a la plataforma d'streaming entre novembre i desembre de 2021.

Situada un any després dels esdeveniments d'Avengers: Endgame, té com a protagonistes el superheroi del títol, interpretar novament per en Jeremy Renner, i la Kate Bishop, una jove i talentosa tiradora amb arc que l'admira des que el va veure, de petita, lluitant contra els chitauri a Nova York. De fet, la va salvar sense adonar-se'n.


Amb una excel·lent interpretació de la Hailee Steinfeld (nominada a l'Oscar a la millor actriu secundària als 14 anys per True Grit), el personatge va néixer el 2005 al còmic Young Avengers, i ara l'MCU l'ha incorporat amb gran èxit, perquè sembla que ha caigut molt bé al públic, i és que es tracta d'una noia que immediatament resulta simpàtica, amb la seva barreja de vulnerabilitat, confiança en si mateixa i maduresa mental.

Fa el contrapunt humorístic d'en Clint Barton, superheroi veterà i més seriós -afectat encara per la mort de la seva millor amiga, la Natasha "Black Widow" Romanoff- i plegats entren en dinàmiques de les anomenades buddy comedies, les típiques de les parelles policials formades per un veterà fins als pebrots de tot i un company novell que l'atabala amb el seu optimisme i la seva irreverència.


El cas és que es veuen emmerdats en una trama de venjança per part d'una banda criminal, la Tracksuit Mafia, liderada per la Maya López (Alaqua Cox) i formada per esbirros caracteritzats com a eslaus no gaire espavilats, perquè la Kate pren un seguit de males decisions que la converteixen en l'objectiu d'aquests antics enemics d'en Hawkeye quan treballava com a Ronin.

Molt a desgrat seu, davant la insistència de la noia i tenint en compte les circumstàncies, en Clint l'accepta com a companya i plegats miren de descabdellar l'embolic i esbrinar també l'autoria d'un assassinat.


A en Clint això l'agafa de vacances de Nadal amb els seus fills, però s'ha de quedar a la ciutat que mai no dorm per ajudar la Kate, que coneix com a conseqüència de l'assalt a una subhasta il·legal.

Les circumstàncies familiars d'ella són complicades: el seu pare va morir durant la batalla de Nova York i la seva exigent mare, interpretada per la Vera Farmiga, s'ha promès amb un home de calés, en Jack Duquesne (Tony Dalton, el temible Lalo Salamanca de Better Call Saul), i a la Kate el paio no li agrada gens, perquè li sembla molt sospitós.


El resultat de tot això és una minisèrie d'allò més distreta, amb una parella protagonista amb molta química, secundaris entranyables, un parell de cameos excel·lents i una trama i unes subtrames amb girs interessants que es podrien haver estirat més i que sembla que posin les bases d'alguna cosa més gran, però en el moment que escric aquesta entrada els seus responsables encara es mantenen ferms en la intenció de no fer seqüeles d'aquesta sèrie, tal com no n'estan fent de les altres. 

Sí que està previst, de cara al 2023, un spin-off de l'Echo, l'esmentada Maya, però no se sap si tornarem a veure la Kate.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails