Menú

dijous, 13 d’abril del 2023

Sèries: The Punisher (primera temporada)

Arriba un moment que, si la vida no t'ho permet, has d'admetre que no podràs seguir les sèries de televisió quan estan de moda ni, per tant, participar en les converses que els seus seguidors tenen a les xarxes -o a la vida real, que encara existeix-. 

És per això que a casa ens estem prenent amb calma el visionat, per exemple, de les lloades produccions de Marvel per a Netflix i fa molt de temps que no en parlo al blog. Tant, de fet, que aquelles sèries han anat a parar a Disney+ per fer companyia a les que es van fer directament per a la plataforma, algunes de les quals ja han passat per aquí. 

Estrenada al novembre de 2017 -ja veieu la calma amb què ens ho hem pres- i basada en el personatge del mateix nom dels còmics de Marvel, nascut al número 129 de The Amazing Spider-Man el 1974 si voleu la dada friki, la sèrie The Punisher és, originalment, un spin-off de Daredevil, on el personatge apareixia durant la seva segona temporada, de 2016.

Però hi havia moltes coses per explicar d'aquest antiheroi, i la tragèdia que va viure quan li van matar la família com a conseqüència d'uns fets que són el nucli d'una conspiració al voltant de la qual gira, precisament, la trama de la seva primera temporada.

El cas és que la sèrie comença amb en Frank Castle (Jon Bernthal) oficialment mort i fent-se passar per un tal Pete Castiglione mentre es capbussa en la feina, al món de la construcció, per distreure's del dolor que se'l menja per dins.

Poques persones saben que continua viu, molt poques, entre les quals un altre veterà de la guerra de l'Afganistan que duu unes sessions de teràpia de grup, en Curtis (Jason R. Moore), i el misteriós David "Micro" Lieberman (Ebon Moss-Bachrach, un secundari que ja he vist en uns quants llocs), un expert hacker que té proves del que va passar en realitat al país asiàtic i també és oficialment mort (també de cara a la seva família, que vigila amb unes càmeres ocultes), que malgrat una violenta primera trobada acaba aliant-se amb el protagonista per acabar amb els responsables de tot plegat.

La dinàmica entre aquests dos personatges és força interessant, en alguns moments fins i tot divertida, gràcies a la confrontació entre la manera més directa i violenta d'encarar el problema per part del protagonista, un home acostumat al combat, i en Micro, un home normal però molt poderós amb la tecnologia com a arma.

Una altra persona que està determinada a descobrir la veritat sobre aquells fets en què va morir un amic seu és l'agent de Seguretat Nacional Dinah Madani (Amber Rose Revah), que és un personatge prou interessant perquè no es casa amb ningú i alhora fa el que hagi de fer i utilitza qui hagi d'utilitzar per arribar al fons de tot plegat.

A la part més humana de l'entramat de relacions entre els personatges tenim la Karen Page (Deborah Ann Woll), personatge que ja havíem vist a Daredevil, i que ara es preocupa genuïnament per en Frank, que considera amic seu, i l'ajuda en tot allò que pot.

També tenim en Billy Russo (Ben Barnes), excompany d'en Frank a l'Afganistan i gran amic seu que ara encapçala una empresa dedicada a la formació privada de soldats. Un personatge que no sabem ben bé on situar, i que serà dels més interessants a mesura que avanci la trama.

Amb ell acabo el repàs dels personatges, tot i que n'hi ha alguns més i també alguna cara prou coneguda, com la d'en Paul Schulze (The Sopranos, 24...), la Shohreh Aghdashloo o la Mary Elizabeth Mastrantonio.

Parlar més de l'argument de The Punisher resultaria redundant i avorrit, de manera que només hi afegiré que és una producció amb un ritme pausat -això tampoc ha ajudat a que l'acabéssim gaire ràpid, i en aquest sentit aconsello que no es deixi passar gaire temps entre episodis- i una fotografia particular, amb força gra, que a través d'una trama més aviat densa però interessant parla de venjança, família i amistat, així com de les seqüeles de la guerra. I és una sèrie força violenta, esteu avisats.

M'ha deixat un bon regust i ganes de veure'n la segona i última temporada, així com de repassar les dues primeres de Daredevil per refrescar les relacions creuades entre els protagonistes d'ambdues sèries.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails