Menú

dimarts, 22 de maig del 2018

Lectures: Sex Criminals - Volum 2

He trigat en tenir-lo i he trigat en llegir-lo, típic de mi en els darrers mesos en matèria de còmics per la desafortunada coincidència entre l'escassetat de bones ofertes i la manca de temps per llegir les coses quan m'agradaria llegir-les.

En fi, motivat per la visita del guionista d'aquest còmic al 36è Saló, vaig adquirir el segon volum de Sex Criminals i vaig fer que el senyor Matt Fraction em signés els dos que, per ara, posseeixo, i després de repassar el primer, que vaig llegir i ressenyar fa més de dos anys, toca parlar-ne.


Amb el subtítol enginyós i trapella -amb una mica de memòria sobre la cultura popular d'internet en reconeixerem la referència- de Two Worlds One Cop, conté els números 6 a 10 de la col·lecció, publicats per primera vegada de manera individual entre juny de 2014 i gener de 2015, i després d'haver-nos presentat els seus protagonistes, la Suzie i en Jon, i la seva en molts sentits apassionada història d'amor i sexe, aquesta segona part posa més ingredients en aquest plat de tan bon gust.

Perquè al primer recopilatori els coneixíem, i gaudíem amb l'humor d'un relat de sexe evidentment pujat de to, però sense ser groller de manera gratuïta -ja vaig dir que això era un dels seus grans punts forts-, ens identificàvem en la mesura del possible amb la parella protagonista i ens intrigava això dels atracaments de bancs que duien a terme amb el seu poder d'aturar el món amb orgasmes amb l'objectiu de salvar la biblioteca d'ella.


Però ara les coses s'han complicat -altrament seria estrany, i una introducció massa allargassada a la història-, els enemics amb qui s'estaven enfrontant són més poderosos del que semblava i l'actitud juganera amb què la Suzie i en Jon s'hi havien encarat els passa factura en més d'un sentit.

La primera etapa de la relació, on tot va bé i els defectes són invisibles, s'ha acabat, i les complicacions externes ho fan tot més difícil. 


No vol dir que el còmic es torni fosc, dramàtic ni res de tot això. Es posa lleugerament seriós, sí, però continuen l'humor, les situacions còmiques -vaig arribar a riure en veu alta un cop, cosa molt rara en mi, us ho asseguro- i coneixem nous personatges (els nous ingredients que deia) que, tot i ser secundaris, donen molta vida a Sex Criminals i sembla que donaran força joc -veurem quant i si en el mateix grau- en propers números, que evidentment ja tinc ganes de llegir.

Així, l'obra del guionista Fraction i el dibuixant Zdarsky continua amb força, amb diàlegs divertits i naturals, amb una manera desacomplexada de parlar de sexe, madura, sense vergonya, sense perdre en cap moment el bon gust, educant una mica i tot tant en sexualitat com en relacions humanes, i sabent que tot això es pot fer mentre es narra una trepidant història de suspens, amor i ciència-ficció.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails