Menú

dissabte, 5 de setembre del 2015

El temps no perdona: Lost

Aquesta mena d'entrada és un recurs que faig servir molt de tant en tant, normalment passen mesos i fins i tot anys entre una i la següent, però aquest cop no fa ni dos mesos de l'última, dedicada a veure com estan ara els actors i les actrius de Stargate, i ja us en porto una altra que respon a una petició (sí, se'm poden demanar coses).


Avui li toca a Lost, aquella sèrie que ens va tenir enganxats al televisor i que va ser, fàcilment, un dels primers fenòmens televisius de seguiment massiu, cosa que ara està molt de moda i és molt normal, però que llavors no succeïa tant. I a la qual, per cert, ja vaig dedicar una entrada parlant dels treballs dels seus intèrprets abans que la sèrie els donés la fama.

Comencem amb un dels seus protagonistes més destacats, en Jack, que en realitat es diu Matthew Fox (49 anys) i que, des del final de la sèrie, el 2010, oh sorpresa, ha fet ben poca cosa. Papers petits en pel·lícules, gens de televisió, i el més recent dels seus papers estrenats és el de la pel·lícula espanyola Extinction, on el veiem ben canviat.


En Naveen Andrews, actor britànic d'origen indi -però gairebé sempre en papers d'ètnia àrab- ha estat més ben tractat pel temps i als seus 46 anys està gairebé igual que en el període 2004-2010. 

De pel·lícules n'ha fet poques, però ha tingut més sort a la televisió: ha fet de Lord Akbari a la ja cancel·lada Sinbad, de Jafar a Once Upon a Time i també surt a Sense8, tot i que en un paper molt petit. 


Aquesta ja la vaig esmentar fa poc, però l'Evageline Lilly, la Kate de Lost, que ara té 36 anys, no ha tornat a fer televisió, però sí que ha fet alguna pel·lícula. Poques, però potents: és l'elfa Tauriel a les parts 2 i 3 de la trilogia de The Hobbit i la Hope van Dyne a Ant-man. Déu n'hi do. 


10 anys més que ella, i els mateixos que en Naveen Andrews, són els que té en Josh Holloway, el noi dolent guaperes d'en "Sawyer", que ha fet al cinema algunes coses com Mission Impossible: Ghost Protocol i, a la televisió, va provar sort protagonitzant la cancel·lada Intelligence i, el gener de 2016, ho tornarà a provar amb Colony


Als 63 anys en Terry O'Quinn, el John Lock de la sèrie, és tot un veterà i ja ho era abans de Lost, però era força desconegut. Després de la sèrie, i a diferència dels altres, però, ha tingut papers de diversa rellevància a la televisió.

Es va poder veure esporàdicament a Hawaii Five-O, en dues temporades de Falling Skies i protagonitzant les cancel·lades 666 Park Avenue i Gang Related. La imatge correspon a Full Circle, on ha fet 6 episodis. 


Precisament a Hawaii Five-O triomfa des que va començar aquest remake en Daniel Dae Kim, en Jin, que ja abans de Lost havia fet força televisió, però després es va enganxar a aquesta i fins i tot ha fet papers petits en d'altres produccions per a les pantalles domèstiques -dir-ne "petita pantalla" ja està obsolet-. Al cinema l'hem vist aquest 2015, per exemple, a Insurgent. 47 anys té, per cert.


41 són els que té la que feia de la seva dona Sun, la Yunjin Kim, actriu també sudcoreana i que abans de Lost havia fet sobretot coses al seu país d'origen. Des del 2013, però, és una de les protagonistes de la sèrie Mistresses. Cinematogràficament parlant ha continuat com abans: fent pel·lícules coreanes.


Si en Terry O'Quinn havia aparegut a Hawaii Five-O, des de la quarta temporada també hi surt en Jorge Garcia, el mític Hugo "Hurley" Reyes. Aquesta entranyable foto ens mostra el retrobament entre 3 actors que van compartir la vida durant el rodatge de la sèrie en què la majoria de nosaltres els va conèixer.

El senyor Garcia, de 42 anys, també ha fet aparicions a How I met your mother, Californication o Once Upon a Time. Abans de tot això, però, el seu paper més destacat després de Lost va ser a la cancel·lada Alcatraz, de 2012.


L'embarassada i després mare de la sèrie, l'Emilie de Ravin, que feia de Claire, ara té 33 anys i tot i que ha fet algunes pel·lícules, com Remember me al costat d'en Robert Pattinson, el paper més destacat que ha fet després de la sèrie amb què va saltar a la fama és el de Bella (sí, la de Disney) a Once Upon a Time


El meu estimat Desmond, interpretat per en Henry Ian Cusick, té 48 anys i després de Lost, on feia un paper secundari, va sortir a la primera temporada de Scandal, alguns episodis de The Mentalist i, com a protagonista, surt a The 100 des de 2014. 


Us sona, aquest noi de 23 anys? És en Malcolm David Kelley, el Walt de la sèrie, que després va fer la sèrie Gigantic, cancel·lada, entre 2010 i 2011. Ha anat fent cosetes, però bàsicament es dedica al seu duet musical MKTO. 


El que feia del seu pare, en Michael (Harold Perrineau), de 52 anys, ja durant la sèrie va estar força temps absent i va sortir en pel·lícules, format que no ha abandonat. Però tampoc no ha abandonat la televisió: l'hem pogut veure, per exemple, a la cinquena temporada de Sons of Anarchy i a l'única de la cancel·lada Constantine


La Michelle Rodríguez, l'Ana Lucía Cortez, de 37 anys, és una habitual de la saga The Fast and the Furious, ja ho era abans de Lost i ha continuat després, i ha sortit a les dues pel·lícules de Machete. En televisió, res digne d'esmentar.


La trajectòria d'en Boone Carlyle (Ian Somerhalder) a la sèrie va ser curiosa: el personatge va sortir en pocs capítols i de manera molt dispersa, i abans que s'acabés Lost havia trobat una feina pel qual segurament se'l recordarà més, ja que és un dels protagonistes de The Vampire Diaries, en marxa des de 2009. 


En Michael Emerson, el molt odiable Benjamin Linus, va triomfar pràcticament de seguida amb el paper protagonista de Person of Interest, en marxa des de 2011, tot i que també ha fet altres coses, com ara posar la veu a en Joker a la versió animada de The Dark Knight Returns.

He repassat els personatges principals, o més ben dit els actors i les actrius que posaven cara, veu i moviments als personatges principals, però no hi són tots, és clar, perquè l'entrada seria -i es faria- massa llarga. 

Ara bé, vull esmentar altres exemples, com en Dominic Monaghan (Charlie), que va sortir a la cancel·lada FlashForward i després no ha fet pràcticament res de rellevant; la Maggie Grace (Shannon), que va sortir en dues pel·lícules de la saga Crepuscle i una temporada de Californication, entre altres coses; en Jeff Fahey, l'entranyable Frank Lapidus, pilot d'helicòpter, que va sortir a la cinquena temporada de Justified com a paper més destacat; en Nestor Carbonell (Richard Alpert), que ha fet força televisió després, amb papers importants a les cancel·lades Ringer i State of Affairs, a més del paper encara en marxa a Bates Motel, entre altres; o l'Adewale Akkinuoye-Agbaje (Mr. Eko), que ja venia de fer Oz i després va fer, a més de pel·lícules, algun paper com el de Malko a Game of Thrones, però que veurem l'any vinent interpretant en Killer Croc a Suicide Squad



2 comentaris:

  1. També t'has deixat la Valerie de The Last Ship XDDD :P

    Bona entrada, gràcies per fer-la per mi! :D

    Doncs realment... si poses a mirar tot el que han fet a pràcticament tots els he vist en les coses noves que han fet, ja que segueixo vàries de les sèries noves que esmentes (Once upon a time, Sense8, Mistresses, Vampire Diaries, etc..)

    Mira que deixar-te inicialment al Damon de Vampire Diaries!!! aiiish... si és hiper famós ara! jajaja :P

    Ara et començaran a fer peticions per sèries jiji

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No els podia posar tots, i aquella era poc important!

      Ja vaig corregir l'entrada, ara tu amb el comentari fas pública la badada xD

      Ui, sí, me'n faran moltes, de peticions. Algun dels milers de visitants que tinc cada dia i que tants comentaris em deixen xD

      Elimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails