Menú

dimecres, 4 d’agost del 2021

Sèries: The Flash (setena temporada)

La primera de les sèries de l'anomenat Arrowverse, Arrow -el nom no enganya-, va patir una degeneració visible quan va quedar clar que el seu nombre de temporades començava a ser excessiu, que les idees s'esgotaven. Va tenir una breu i última vuitena temporada que va deixar un regust més bo que si les coses s'haguessin acabat a la setena, però era evident que s'estava allargant de manera artificial. 

Però de totes les sèries d'aquest univers televisiu, la que sempre s'havia dit que era la millor era The Flash, que ja ha vist completada la seva setena part i, havent mostrat senyals de recuperació a la sisena després d'una quarta i una cinquena que van ser normaletes (almenys pel que fa a enemics), veurem com li ha anat la temporada més recent. 

Com que la sisena havia acabat de manera abrupta, sense un final clar, per culpa de la pandèmia de COVID-19, que va afectar als rodatges dels trams finals de moltes sèries, als primers episodis de la setena temporada es resol la trama principal de l'anterior, en què l'enemiga principal era la Mirror Master, i que m'havia agradat sense semblar-me espaterrant. 

A partir del quart episodi es fa net de tot allò, i Central City i els afectats per la crisi del Mirrorverse es comencen a recuperar.

Però, és clar, la pau dura poc. Altrament no hi hauria sèrie. I les coses es compliquen. De fet, es compliquen també des del punt de vista de la comprensió de la història, almenys per a mi, tot i que m'imagino que els seguidors dels còmics en què es basen aquestes trames i subtrames ho deuen veure d'una altra manera. 

En fi, representa que la nova amenaça està repartida en tres nous enemics, forces de la natura similars a la de la velocitat (Speedforce, amb l'aspecte de la difunta mare d'en Barry, la Nora, que ja havia sortit amb aquesta forma) i que van ser creades involuntàriament pel protagonista i l'Iris quan van ressuscitar la Speedforce. 

Són forces que al principi es comporten de manera hostil, però que en Barry i l'Iris consideren fills seus -una terminologia que es prenen seriosament, però que a mi em va resultar ridícula- i en els enfrontaments que es produeixen l'objectiu final és convèncer-les que s'aturin. Finalment, és la Speedforce la més hostil de totes, atès que vol eliminar les altres per no tenir competència i assegurar-se la supervivència.

Mentre passa tot això, i després d'aquesta saga, també es van produint altres canvis, i un dels més importants és el relleu d'en Cisco, que se'n va de Central City i que és substituït per un simpàtic personatge que ja ens havien presentat, que a partir d'ara es farà càrrec de tota la part tecnològica de S.T.A.R. Labs: en Chester P. Runk (Brandon McKnight). Mentre fa equip amb en Cisco, però, ens proporciona moments divertits, com el d'un episodi ambientat als anys 90.

La millor amiga d'en Cisco, la Caitlin, també pateix canvis: com a conseqüència de l'atac que la Frost va rebre de la Mirror Master, ara la Caitlin i l'antiga Killer Frost tenen cossos independents. L'ara superheroïna del gel, però, haurà de fer front a una persecució policial encapçalada per un nou personatge hostil que entra al CCPD, la Kristen Kramer (Carmen Moore), però també la veiem enamorar-se.

L'última part de la temporada té com a protagonista rival l'enèsim velocista del futur, en Godspeed, un enemic de la Nora (filla) de 2049 que ara ha arribat al 2021 amb un exèrcit de clons que el persegueixen. 

Altre cop, el Team Flash es veu àmpliament superat per una nova amenaça, però a la lluita s'hi uniran personatges inesperats, amb alguna primera aparició com és el cas d'en Bart Allen (Jordan Fisher), aquí caracteritzat com el fill d'en Barry i l'Iris, no pas el seu net com als còmics. 

En tot cas, ha estat una temporada que m'ha costat seguir. Conceptes metafísics, repetició d'esquemes i subtrames que no m'han interessat gens (la de l'Allegra) han suposat, per a mi, el contrapès negatiu de coses bones com ara la divisió en arcs argumentals -en comptes d'allargar innecessàriament la guerra contra un enemic durant tota una temporada- i el desenvolupament de personatges coneguts i nous. 

Penso que The Flash mostra símptomes evidents d'un cansament que suposo que farà que no duri gaire més, però llevat de moments puntuals, em sap greu dir que ja no gaudeixo de la sèrie com ho feia durant les primeres temporades.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails