Menú

dijous, 8 de març del 2012

Els meus personatges femenins preferits (sèries)

Fa tot just un any vaig escriure una entrada sobre els meus personatges femenins preferits, en aquella ocasió pel que fa al món del còmic. Avui, que també és el Dia de la Dona Treballadora (que com dic sempre hauria de ser un nom que s'acabés amb "Dona", perquè de treballadores ho han estat sempre, tant si era de manera remunerada i fora de casa com si no), faré el mateix però amb les dones fictícies que m'han captivat tot mirant sèries.


Començo amb la Debra Morgan (Jennifer Carpenter), que surt a Dexter i és policia i germana del protagonista. M'encanta perquè de cada dues paraules que diu 3 contenen la paraula fuck en alguna de les seves variants, però tot i així en el fons és un ésser fràgil i sensible que lluita per fer-se un lloc al departament de policia de Miami.


Si he de triar una de les quatre dones desesperades de Desperate Housewives em quedo amb la Lynette Scavo (Felicity Huffman), una altra lluitadora que ha criat 5 fills i té el "petit" defecte de ser excessivament controladora, però que sempre acaba mostrant el costat fràgil i, com en el cas de la Debra Morgan, és això el que m'agrada més d'ella.


L'Angela Darmody (Aleksa Palladino), el meu personatge femení preferit de Boardwalk Empire, una dona de la seva època, els anys 20 del segle XX, que va veure com es trencaven els seus somnis d'artista en quedar-se embarassada d'un noi que en el fons no coneixia gaire.


La Karen Van der Beek (Natasha McElhone) és la mare de la filla del protagonista de Californication i a banda de ser adorable és la dona amb més paciència i capacitat de perdonar que he vist mai, un autèntic tresor que s'ha de ser imbècil per deixar escapar.


Reconec que l'Alyson Hannigan em té el cor robat des d'American Pie, i tot i que no he seguit mai Buffy the vampire slayer sí que segueixo setmanalment (o al ritme que vol la programació americana de les sèries) How I met your mother, on fa de Lily Aldrin (ara Eriksen), un personatge que demostra que la capacitat de divertir i la fidelitat continuada a la parella poden funcionar perfectament en una comèdia.


Parlant de comèdies i de sitcoms no puc deixar escapar l'oportunitat de parlar de la Phoebe Buffay (Lisa Kudrow), el personatge femení més divertit, sens dubte (en canvi amb els tres personatges masculins no sé triar), de la llegendària Friends. Viu en un món apart, té les idees més esbojarrades i, per sobre de tot, és feliç. 


Una altra que viu al seu propi món de fantasia, la Jess Day (Zooey Deschanel), la protagonista de New Girl, una sèrie feta a la mida de l'actriu. Se'n va a compartir pis amb tres nois que voregen la trentena com servidor i els altera totalment la vida, cosa que acabaran apreciant malgrat que no serà fàcil a causa de l'estrany caràcter i l'humor d'aquesta professora de primària de tendències hippies i especialista en provocar vergonya aliena.


D'aquesta en vaig parlar fa poc en fer l'entrada sobre Mad Men: és la Joan Holloway (Christina Hendricks), la cap de secretàries de l'agència de publicitat dels anys 60 que ambienta aquesta aclamada sèrie. Una dona que atrau per les seves espectaculars proporcions però que es fa respectar i demostra dia rere dia la seva importància a l'empresa.


I acabaré amb la meva estimada Lexie Grey (Chyler Leigh) de Grey's Anatomy, que li va prendre a la Izzie Stevens (Katherine Heigl) el lloc del meu personatge femení preferit quan la segona va abandonar la sèrie, però amb la perspectiva dels anys he de dir que de totes maneres la Lexie hauria acabat en la mateixa posició, perquè és dolça, romàntica, sensible i bona en la seva feina, on almenys al principi la coneixien com a "Lexipedia" per la seva memòria fotogràfica. 

És el meu particular homenatge d'enguany a les dones, i des de 3 Botons i START també els n'he fet un, evidentment relacionat amb els videojocs.








12 comentaris:

  1. Ja deia jo que no t'hi podien faltar la Lexie i la Zooey.... xDDDDD

    Feliç dia de la dona treballadora :D

    ResponElimina
  2. I tu? Quins són els teus preferits?

    ResponElimina
  3. Són coses que mai m'he plantejat... xDDDD
    M'ho hauria de pensar molt....

    Alguna de Embrujadas (Piper i Phibie), suposo... i no sé :S

    P.D. Ara fa un temps que has canviat a la nova forma de blogger i no em puc subscriure als comentaris per si respons >.<

    ResponElimina
  4. No, discrepo XD Tot i que la serie m'agrada, la Lynette tenia punts que feia que no em pugui agradar del tot. Massa controladora, sempre ha de ser tot com a ella li agrada, encara que tingui raó no deixa que els altres cometin errors ni vegin que s'equivoquen o aprenguin per ells mateixos. I no dona gaire llibertat tampoc...
    La Jess és genial XD i la Phoebe, tot i que m'agradava més la Mònica, potser indirectament, perquè els capítols on sortia més la Mònica que no pas la Phoebe els trobava més divertits i potser sense voler m'agradava més el personatge per això.
    La Lexie? Ok, però que abans t'agradés la Izzie?!?! Una altra que odiava... Mai li perdonaré que robés aquell cor, never! XD
    Miriam, d'embrujadas, Piper forever! XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho vaig dir, que era controladora, però com que té un costat fràgil, doncs mira. Ara bé, el meu preferit és el seu marit, un tio amb una paciència de rècord.

      Escolta, respecta els gustos! XD La Izzie era un personatge entranyable. De tota manera, tal com està el repartiment actual de Grey's Anatomy, ara mateix el meu personatge femení preferit de la sèrie és l'April Kepner (Sarah Drew), seguida molt de prop per la Miranda Bailey (Chandra Wilson) xD

      Elimina
    2. xD si t'agrada una lladre de cors no et puc respectar XD que sí, que tens raó, si en el fons (molt al fons) em queia bé, però la va cagar i no la puc perdonar perquè em poso en el lloc de la persona i els familiars d'aquesta que sí necessitàven aquell cor.

      M'he oblidat opinar sobre la Lily... tampoc m'agrada XD no sé què tenen els personatges femenins que no m'agraden tant com els masculins... però en el cas de HYMYM... En Ted és adorable i molt proper, i el Marshall.... el Marshall és el millor i ja està XD

      Per cert, no he vist cap entrada de Revenge, no l'heu vist? us la recomano, una d'aquelles series que tenen sorpresa rere sorpresa, m'encanta. I aquí un altre dels meus personatges preferits: el Nolan :)

      Elimina
    3. Pensava que ho deies per allò de la Torres, no en sentit literal! XD

      Bé, pensa que va caure en desgràcia, així que va pagar pel que va fer.

      És possible que els personatges masculins t'agradin més pel mateix motiu que a mi m'agraden més els femenins. Ets heterosexual. De tota manera no tinc cap problema amb parlar de personatges masculins. Ja ho faré. Igualment, entre les que surten a HIMYM deus tenir una preferida, i aviat podràs afegir una tercera perquè durant les 8 primeres temporades només pots triar entre 2 xD

      Revenge no la veiem. I, de fet, la majoria de sèries que estàs comentant... les veig o veia jo sol XDDD

      Elimina

    4. mmm... no crec que sigui perquè sóc hetero... es que sembla que a les dones molts cops els fan fer coses "dolentes" perquè sembla que sigui més fàcil de perdonar... però no crec que sigui perquè són dones, la Sam de Sexo en NY m'agrada, l'Emily/Amanda de Revenge, també... (per cert, us recomano Revenge, només son 3 temporades de moment i està molt bé)
      De HIMYM sí tinc un personatge femení preferit, m'agrada... la Victoria!!! XD és la millor. La Lily no m'acaba de convèncer per culpa dels guionistes, de vegades és molt empàtica i de vegades saboteja una relació simplement perquè ella ho creu així o per una aposta... per això em falla com a personatge.

      Elimina
    5. No ho sé, jo ho dic perquè estic millor entre dones que entre homes xD

      A veure, a HIMYM surten molts personatges femenins, és clar, però amb papers petits! Ni les comptava. I abans que la Victoria, que la tornaràs a veure, n'hi ha d'altres que tenen més paper, com la Zoey, la Quinn o la Nora.

      Elimina
  5. La Victoria, si ho dius pel capítol on diu que es casa, ja l'he vist XD però les que tenen més paper, com la Zoey i la Stella... crec que són unes... unes... en fi, que no em cauen bé XD La Nora no sé, ni fu ni fa. I la Quinn? who? XD

    ResponElimina
    Respostes
    1. No saps qui és la Quinn? Si has vist la setena temporada! Busca a Google Imatges, au! XD

      Elimina
  6. Aaaah!! va sortir just ahir! encara no sé si m'agrada XD

    ResponElimina

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails