Menú

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Lectures: Cinturó Negre (Yawara!) 18

Ja queda poc, estimades lectores i estimats lectors. Després d'aquest volum de Cinturó Negre només me'n quedarà un per a ressenyar, perquè com ja deveu saber fa mesos que es va anunciar la cancel·lació (oficialment "congelació") d'aquesta obra de Naoki Urasawa tan estimada però tan poc comprada pel públic català, que la tenia en exclusiva però no li ha donat el suport que diuen que va donar a Musculman, l'altre manga que només s'ha editat en català.


El número 18 seria també el primer (i per desgràcia el penúltim) amb el logo d'EDT, que substituïa l'anterior de Glénat després que l'editorial fos adquirida pels seus màxims responsables i se separés de la casa mare francesa. A banda d'això res no canviaria: la mateixa traducció d'en Marc Bernabé, els mateixos problemes de retolació (una estranya i la majoria de les vegades incorrecta partició de les paraules) i fins i tot de nous, amb la presència repetida de problemes amb l'ordre dels textos, habitual en l'editorial però fins ara no en aquesta col·lecció.

En fi, aquest penúltim número de Cinturó Negre en català es desmarca dels que hem estat veient darrerament, en què volum rere volum assistíem a trepidants campionats, oficials o no, de judo. Al 18 la cosa canvia i hi veurem més aviat poques arts marcials.


El número anterior acabava amb la reaparició de la Sayaka, l'eterna rival de la Ginger (sentiment no mutu, tot s'ha de dir), però la protagonista s'ha llicenciat de la Universitat Femenina Mitsuba i es prepara per a començar la seva vida laboral a l'agència de viatges Tsurukame, bé que es va guanyar el dret a fer-ho en vèncer el torneig de judo que li va preparar el seu avi, amb molt mala bava, com a condició.

En aquesta entrega de la col·lecció veiem una Ginger més propera que mai al seu somni, el de ser una noia normal: comença a treballar i en qüestions sentimentals té en Kazamatsuri, el noi que estima (platònicament, ja que no sap com n'és de cràpula), pendent d'ella i dient-li les coses que vol sentir, ben al contrari que en Matsuda, que amb tota la bona intenció del món es fica de peus a la galleda un cop rere l'altre i fa que la protagonista es pensi que només li interessa com a estrella del judo.


En Kazamatsuri li arriba a fer un petó, malgrat que oficialment està promès amb la Sayaka, amb qui per cert sembla que s'haurà de casar aviat, tan bon punt l'hereva dels Hon'ami venci la Ginger a la nova edició del Campionat Nacional de Judo.

Suposo que la Ginger es pensa que ell té la sincera intenció de deixar la Sayaka i anar-se'n amb ella, però continua sent força bleda perquè es veu d'una hora lluny que el paio està completament perdut, atrapat entre la vida resolta que li ofereix la família de la seva promesa, que a més ara el fa president de la companyia, i l'amor, aparentment real, que sent per la protagonista.

El que més veurem en aquestes pàgines, però, serà l'inici de la vida de la Ginger treballadora, que la Tsurukame Travel vol tenir a la seva plantilla per tal d'aconseguir renom però sense cap intenció que treballi de debò ni de destorbar els seus entrenaments de judo. Malgrat tot, per iniciativa pròpia aconsegueix un encàrrec per a l'agència que implica que viatgi com a acompanyant precisament els dies que se celebra el Campionat Nacional de Judo, i tot apunta a que no hi participarà, aquest cop.


En Kazamatsuri és l'únic que ho sap, i anima la Ginger a fer el viatge encara que impliqui que la seva empresa, la dels Hon'ami, que resulta que també és de viatges, perdi un importantíssim client. La part positiva per a ell és que si la Sayaka, que s'ha entrenat durant 10 mesos amb el pare de la Ginger, no pot enfrontar-se a la protagonista tampoc no tirarà endavant el casament, almenys per ara.

I els altres, que no saben on és la Ginger fins que no és massa tard, es desesperen, com també la Fujiko, que participa al campionat amb la perspectiva d'enfrontar-se a la seva millor amiga a la final, si és que la Llargaruda hi arriba. És una perspectiva que tenim ganes de veure feta realitat, perquè ens oferiria un combat entre la Ginger i la Sayaka a la semifinal (tal com ha anat el sorteig no es poden trobar a la final) i un Ginger-Fujiko com a gran final.

Això si la Ginger s'acaba presentant al torneig, cosa que fa a l'últim moment, quan la Sayaka ja se n'anava emprenyada, amb l'ajuda tant del cap directe de la protagonista, el senyor Hagoromo, gran seguidor del diari d'en Matsuda que decideix sacrificar la seva feina pel bé del judo japonès, com del mateix Matsuda, que amb la seva ja cèlebre moto la porta rabent al Budôkan. I, és clar, això si mai arribem a veure volums de Cinturó Negre més enllà del 19, cosa que ara mateix és altament improbable. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també t'interessa...

Related Posts with Thumbnails